• BIST 8986.97
  • Altın 2294.889
  • Dolar 32.3248
  • Euro 35.0632
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 18 °C

Sapanca bayram tatilinde turistlerin gözdesi

Sapanca bayram tatilinde turistlerin gözdesi
İstanbul, Ankara, Bursa gibi büyük şehirlere yakınlığı ve eşsiz doğasıyla ilgi gören Sakarya'nın Sapanca ilçesi, Kurban Bayramı tatilinde de en fazla tercih edilen merkezler arasında yer alıyor.

İstanbul, Ankara, Kocaeli ve Bursa gibi büyük şehirlere yakınlığı ve eşsiz doğasıyla turistlerin uğrak mekanı olan Sakarya'nın Sapanca ilçesi, Kurban Bayramı tatilinde de yoğun ilgi görüyor.

Yeşilin farklı tonlarını barındıran doğası, gölü, mesire alanları ve alabalık tesisleriyle turistlerden yoğun ilgi gören Sapanca, bayram tatilinde de en fazla tercih edilen turizm merkezleri arasında yer alıyor.

Yerli turistlerin yanı sıra özellikle Arap ziyaretçilerin ilgi gösterdiği Sapanca'nın nüfusu, tatil günlerinde üç katına çıkıyor.

Sapanca Kaymakamı Ali Ada, yaptığı açıklamada, Sapanca'nın, Sakarya ve bölgenin göz bebeği olduğunu söyledi.

İlçenin halk tarafından "kentin misafir odası" olarak adlandırıldığını dile getiren Ada, "İlçe nüfusu 41 bin, yaz sezonunda 120 bine kadar çıkıyor. Aldığım bilgilere göre Kurban Bayramı tatilinde yüzde 100 doluluk oranına ulaştık." dedi.

İlçede 25 otel ve 65 pansiyonun bulunduğunu, yaklaşık 3 bin yatak kapasitesi olduğunu belirten Ada, bunların yeterli olmadığını, özellikle kongre turizminin geliştirilmesi için 5 yıldızlı ve üzerinde turizm belgeli işletmelere ihtiyaç duyulduğunu ifade etti.

"Gereken tüm tedbirleri aldık"

Sapanca Belediye Başkanı Aydın Yılmazer ise Sapanca'nın bayrama hazır olduğunu belirtti.

Tüm ekiplerin gece gündüz çalışarak temiz bir Sapanca için uğraştığını dile getiren Yılmazer, "Şu an turizmcilerin yüzü gülüyor. Hükümetimizin bayram tatilini uzatması özellikle turizmin hareketlenmesine çok büyük katkı sağladı. Daha bayrama girmeden, tüm yerlerin bayram süresince dolu olduğunu biliyoruz. Bu da bizi memnun ediyor." ifadelerini kullandı.

Yılmazer, ilçede yoğunluk yaşandığını, bayramın huzurlu geçirilmesi için kolluk kuvvetleri iş birliğiyle gereken tüm tedbirleri aldıklarını bildirdi.

Bu haber toplam 5893 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim