• BIST 8718.11
  • Altın 2243.58
  • Dolar 32.3311
  • Euro 35.1468
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

'Termal turizmin başkenti' sömestire dolu giriyor

'Termal turizmin başkenti' sömestire dolu giriyor
Türkiye'nin 25 bine ulaşan yatak kapasitesi ile önemli termal merkezlerinden Afyonkarahisar'da sömestir tatili rezervasyonlarında oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Türkiye'nin 25 bine ulaşan yatak kapasitesi ile önemli termal merkezlerinden Afyonkarahisar'da sömestir tatili rezervasyonlarında oteller yüzde 100 doluluğa ulaştı.

Kaplıca ve sağlık turizmi denilince ilk akla gelen Afyonkarahisar, sömestir tatilinin de tercih edilen lokasyonlarının başında geliyor.

"Termal turizmin başkenti"nde yarıyıl tatili için otellerde doluluk oranı yüzde 100'e çıktı.

Gazlıgöl Havzası Termal Yatırımcıları ve İşletmecileri Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Başaran yaptığı açıklamada, yılın yorucu, stresli koşuşturmasına sömestir ile ara verildiğini söyledi.

"Dinlenmek isteyenler termali tercih ediyor"

Yarıyıl tatilini fırsat bilen, dinlenmek ve çeşitli rahatsızlıklardan kurtulmak isteyenlerin termal tatil için kente geldiğini belirten Başaran, şöyle konuştu:

"Kışın tatil alternatifi olarak sadece kayak ve termal var. Dinlenmek isteyenler termali tercih ediyor. Otellerimiz şu anda yüzde yüz doluluğa ulaştı. Otellerde sömestir boyunca çeşitli aktiviteler düzenlenecek. Esnafının yüzü gülecek çünkü tatilciler evlerine giderken lokum, sucuk alışverişi yapacak. Sömestir sonrasında da tedavi ve dinlenme amaçlı ilgiden turizmciler çok memnun."

Kentteki bir termal otelin genel müdürü Cenker Yılmaz da tesislerde yoğunluğun kasım ayı ile başladığını ifade etti.

Özellikle sömestir döneminin yüksek sezonları olduğuna işaret eden Yılmaz, "Bir hafta öncesinden yoğunluk başladı. Sömestir sonuna kadar da yüzde yüz dolulukla gideceğiz. Son yıllarda termal turizm çok popüler hale geldi." diye konuştu.

"Çocuklar için güzel aktiviteler hazırladık"

Yılmaz, Afyonkarahisar'ın, termal turizmin merkezi olduğuna dikkati çekerek, şöyle devam etti:

"İnsanlar burada çok çeşitli alternatifler bulabiliyor. Farklı bütçelere, farklı gelir gruplarına alternatifler sunuluyor. 2017 yılında Avrupa'nın en iyi termal spa'sı ve dünyanın en lüks termal oteli ödülünü aldık. 8 kalite belgesi olan Türkiye'deki tek termal oteliz. Otelimiz sömestir tatilinde yüzde yüz dolu olacak. Konseptimiz yarım pansiyon. Misafirlerimiz otelimizde 'her şey dahil' konaklamadıkları için gündüzleri şehir merkezine gidebiliyor. Buradaki yerel lezzetleri tadıyor. Misafirlerimiz buradan çok memnun ayrılıyor. Sömestir döneminde çocuk misafirlerin sayısı artıyor. Çocuklar için güzel aktiviteler hazırladık. Oyun parkurları kuruyoruz. Her akşam farklı şovlarımız oluyor. Sihirbaz şovları gibi sürpriz aktiviteler de söz konusu."

Bu haber toplam 8308 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim