• BIST 10218.58
  • Altın 2442.64
  • Dolar 32.219
  • Euro 34.7046
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 10 °C

Bursa'da hızlı trenle tanışacak

Bursa'da hızlı trenle tanışacak
Hızlı tren güzergahının Bursa'dan İstanbul'a bağlanacağını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Onun da temelini bu yıl atacağız" dedi.

Bursa'da hızlı trenle tanışacak

Hızlı tren güzergahının Bursa'dan İstanbul'a bağlanacağını söyleyen Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Onun da temelini bu yıl atacağız" dedi.

Hızlı tren ağının kavşak noktası Bozüyük-Mekece-Adapazarı bölünmüş yolunu Başbakan Erdoğan hizmete açtı... Bursa'nın hızlı trenle tanışacağı müjdesini de Bakan Yıldırım verdi.
Türkiye'de, sanayi üretiminin merkezi İstanbul, Bursa, Adapazarı, Eskişehir ile Kocaeli'yi birbirine bağlayan, Bozüyük-Mekece-Adapazarı bölünmüş yolu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından dün hizmete açıldı. Karayolları 14. Bölge Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen yolun açılışına Devlet Bakanı Faruk Çelik ve AKP Bursa milletvekilleri de katıldı.

YENİ PROJELER

Kar, kış demeden yeni bir yolun açılış heyecanını yaşadıklarını ifade eden Erdoğan, "Bugün tarihi bir açılış yapıyor, ölüm virajları diye kötü bir şöhret kazanmış yolun adeta kaderini değiştiriyoruz" dedi. Erdoğan, 7 yılda Türkiye'ye 11 bin 400 kilometre bölünmüş yol kazandırdıklarını, yeni projeler üzerinde de çalıştıklarını belirtti.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, "Bu güzergah hızlı trenin de kavşak noktası haline geldi. Burada bir hızlı tren güzergahı da Bursa'dan İstanbul'a bağlanacak. Onun da temelini bu yıl atacağız" dedi.

ROTA BURSA

Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu güzergahının hızlı trenin de kavşak noktası haline geldiğini ifade eden Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bursa'nın beklediği müjdeli haberi de verdi. Yıldırım, "Hızlı tren güzergahı Bursa'dan Ankara'ya, İstanbul'a bağlanacak. Bunun da temelini bu sene atacağız" dedi.
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Bilecik'in Bozüyük ilçesinde, Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu'nun açılış töreninde yaptığı konuşmada, burasının sadece bir bölünmüş yol değil, tarihe yüzyıllar boyunca tanıklık yapmış, İpek Yolu üzerinde kervansarayların bulunduğu bir güzergah olduğunu kaydetti.
Bu güzergahın, ülke nüfusunun yüzde 65'ini barındıran, ticaretin, üretimin merkezi olmuş İstanbul, Adapazarı, Kocaeli, Bursa, Eskişehir, Ankara, Kütahya gibi illeri birbirine bağlayan, ülkenin hayat damarlarından biri niteliğinde bir yol olduğunu ifade eden Yıldırım, bu yoldan Eskişehir'den Bursa'ya, Ankara'ya, İstanbul'dan Antalya'ya, kısacası doğuyla batı, kuzeyle güney arasında 18 ile doğrudan ulaşımın sağlandığını söyledi Yıldırım, 134 kilometre uzunluğundaki yolun yapımına 2003'te başlandığını ve tüneller ve viyadükler açılarak, yamaçlar ve dağların geçildiğini anlattı.

HIZLI TREN AĞININ KAVŞAK NOKTASI

Yıldırım, açılışı yapılan Bozüyük-Mekece-Adapazarı Bölünmüş Devlet Yolu güzergahının, karayollarının olduğu gibi hızlı trenin de kavşak noktası haline geldiğini bildirdi. Faaliyetine devam eden Ankara-Eskişehir Yüksek Hızlı Treni'nin, Eskişehir-İstanbul arası güzergahının Bilecik rampalarından Sakarya'ya, oradan da İstanbul'a uzanacağını anlatan Yıldırım, sözlerini şöyle sürdürdü: "Burada bir hızlı tren güzergahı da Bursa'dan Ankara'ya, İstanbul'a bağlanacak. Bunun da temelini bu sene atacağız inşallah. Böylece Bursa Eskişehir'e, Eskişehir Ankara'ya, Eskişehir İstanbul'a, Kütahya Eskişehir'e, Ankara'ya ve İstanbul'a daha da yakınlaşacak, milletimiz birbiriyle kaynaşacak, ticaret yapacak, alışveriş yapacak, milli birlik ve beraberliğimiz de böylece daha pekişecek."

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3718 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim