• BIST 10105.43
  • Altın 2428.149
  • Dolar 32.3702
  • Euro 34.6846
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 16 °C

Haydarpaşa'da düğmeye basıldı

Haydarpaşa'da düğmeye basıldı
İlk dönüşüm projesi kamuoyunun tepkisini çeken tarihi Haydarpaşa Garı ve Limanı’nda dönüşümü sağlayacak yeni proje için ilk adım atıldı.

TARİHİ Haydarpaşa Garı ve Limanı’nın bulundugu alanın geleceği ‘arama konferansı’nda arandı. 2004 yılında gündeme gelen projeyle söz konusu alanda 70 katlı gökdelen otellerin inşa edileceği iddia edilmiş, kamuoyunun tepkileri ve Koruma Kurulu’nun onay vermemesi nedeniyle proje iptal edilmişti. Tarihi alan için şimdi yeni bir proje geliştirilmesi için düğmeye basıldı. Konu, İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından düzenlenen ve iki gün süren ‘Gelecek Perspektifinde Haydarpaşa Arama Konferansı’nda ele alındı.

YILDIZ Korusu Malta Köşkü’ndeki konferansa, Valilik, Belediye, TCDD, sivil toplum kuruluşlarından yetkililer ile konuyla ilgili uzmanlar katıldı. Konferansta, Haydarpaşa ve çevresinin geleceği birlikte tasarlanacağı, İstanbul vizyonu içinde üstleneceği kimliğin ve stratejilerin koruma-kullanım dengesi göz önüne alınarak oluşturulacağı ifade edildi. TCDD İşletmesi Genel Müdürlüğü ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi geçen yıl kasım ayında ‘Haydarpaşa Limanı Dönüşüm Projesi’ ile ilgili protokol yapılmıştı.

KİMLİĞİMİZİ YANSITACAK

PROTOKOL sonrası Haydarpaşa’ya 7 gökdelen dikileceği konusunda medyada yeralan haberlerle ilgili olarak bir açıklama yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, ‘İstanbul siluetini en iyi gören Haydarpaşa bölgesine, tabii çevreyi, oradaki yapıları rahatsız etmeyecek ölçekte, bizim kimliğimizi yansıtacak, özentilerden uzak bir proje düşünüyoruz. Gökdelen tarzında rahatsız edici binalar olmayacak’ açıklamasını yapmıştı.

İstanbul’un ilk 3 boyutlu imar planı olacak

HAYDARPAŞA ve çevresinin geleceğinin tartışıldığı arama konferansında oluşan ortak görüşler çerçevesinde bir plan ve planın 3 boyutlu maketi hazırlanacak. Haydarpaşa ve çevresi ile ilgili plan, İstanbul’da hazırlanan ilk 3 boyutlu imar planı olacak. Yıldız Teknik Üniversitesi Öğretim Görevlisi Özdemir Sönmez, proje kapsamında 20 kişilik bir Danışma Kurulu oluşturulduğunu belirtti. TCDD ile İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işbirliğiyle hazırlanan plan, İstanbul Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’nun onayına sunulacak. Kurulun onayının ardından plan, Özelleştirme İdaresi Başkanlığı’nın onayıyla yürürlüğe girecek.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 3527 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim