• BIST 9722.09
  • Altın 2428.571
  • Dolar 32.5199
  • Euro 34.8
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

AKÜ'de otobüs kaptanlığı bölümü açıldı

AKÜ'de otobüs kaptanlığı bölümü açıldı
Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü 2009 – 2010 Eğitim – Öğretim Yılı’nda eğitime başlayacak.

AKÜ'de otobüs kaptanlığı bölümü açıldı

Afyon Kocatepe Üniversitesi Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü 2009 – 2010 Eğitim – Öğretim Yılı’nda eğitime başlayacak.

Afyon Kocatepe Üniversitesi (AKÜ) Sultandağı Meslek Yüksekokulu Otobüs Kaptanlığı Bölümü 2009 – 2010 Eğitim – Öğretim Yılı’nda eğitime başlayacak. Yolcu taşımacılığında uluslararası standartlara ulaşmak amacıyla açılan bölüme bu yıl alınacak 30 öğrenci 2 yıl süre ile eğitim görecek.

Eğitimlerinin ardından karayollarındaki eğitimli kaptanlar arasında katılacak olan öğrenciler eğitimleri süresince Temsa Global’den tam destek görecek. Üretici firma ve akademi işbirliğinin sektörün gelişimindeki önemine değinen Sultandağı Meslek Yüksekokulu Müdürü Öğretim Görevlisi Kemal Karayormuk “Bu sene eğitim almaya başlayacak olan 30 öğrencimiz hem teorik hem de pratik eğitim alacaklar. Bu eğitim sayesinde profesyonel otobüs kaptanı olacak ve kriz durumlarında daha sağlıklı kararlar verebilecekler” dedi.

Karayormuk AKÜ’de akademisyen anlamında bölümle ilgili bir sıkıntı yaşanmadığını da belirterek “AKÜ’de bu eğitimi verebilecek akademisyenlerimiz mevcut. Örnek olarak teknik eğitim fakültesinde doçent düzeyinde öğretim görevlilerimiz var. Bunun yanında bölümde İngilizce ilk yardım motor servis yöntemleri ve halkla ilişkilerle ilgili dersler de verilecek. Bölümümüzde verilecek eğitim multi-disipliner sisteminde olacak” şeklinde konuştu.

Karayormuk, otobüs kaptanlığı bölümüne Temsa Global’in de destek verdiğini belirterek “Temsa Global bölümümüze gerek akademisyenlerin sektörle buluşması gerekse öğrencilerin eğitimi adına destek olacak” dedi.

Temsa Global sektöre nitelikli eleman yetiştirmek, sektörün gelişimine ve iyileştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla üniversitelere destek vermeye devam ediyor. Kütahya Dumlupınar ve Çukurova üniversitelerinin ilgili bölümlerine verdiği destekle sektörün ihtiyacı olan kalifiye eleman yetiştirilmesinde lider olan Temsa Global şimdi de Afyon Kocatepe Üniversitesi’nde yetişecek olan genç kaptanlara öncülük yapacak.

www.UlasimOnline.Com

Bu haber toplam 10658 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim