• BIST 9716.77
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 19 °C

Köprü ve otoyollarda yeni dönem başlıyor

Köprü ve otoyollarda yeni dönem başlıyor
Koç ve Ülker Grubu'nun kazandığı, ancak daha sonra ihalesi iptal edilen köprü ve otoyollar halka arz edilecek.

Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dü­rü (KGM) Ca­hit Tur­han, köp­rü ve oto­yol­la­rın ge­lir­le­ri­nin Özel­leş­tir­me İda­re­si Baş­kan­lı­ğı’n­ca (ÖİB) ku­ru­la­cak şir­ke­te ve­ri­le­ce­ği­ni be­lirt­ti.

KANUNİ DÜZENLEME TAMAM

Tur­han, köp­rü ve oto­yol­la­rın hal­ka ar­zı ko­nu­sun­da ge­rek­li dü­zen­le­me­nin ya­pıl­dı­ğı­nı be­lir­te­rek, "Ka­nu­nu­muz da­ha ön­ce köp­rü ve oto­yol­la­rın ba­kım iş­let­me­siy­le bir­lik­te dev­re­dil­me­si­ne ce­vaz ve­ri­yor­du. Şim­di hal­ka ar­za da ce­vaz ve­rir ha­le gel­di" di­ye ko­nuş­tu.

Köp­rü ve oto­yol­la­rın hal­ka ar­zı­nın ÖİB yet­ki­sin­de ol­du­ğu­nu di­le ge­ti­ren Tur­han, bu kap­sam­da ba­ğım­sız bir şir­ket ku­ru­la­ca­ğı­nı, söz ko­nu­su şir­ke­tin ya­pı­sı­nın, yö­ne­ti­mi­nin ve teş­ki­la­tı­nın ÖİB ta­ra­fın­dan be­lir­le­ne­ce­ği­ni kay­det­ti. Ka­ra­yol­la­rı Ge­nel Mü­dür­lü­ğü ta­ra­fın­dan köp­rü ve oto­yol­lar­dan top­la­nan ge­lir­le­rin ÖİB ta­ra­fın­dan ku­ru­la­cak ti­ca­ri şir­ke­te ve­ri­le­ce­ği­ni an­la­tan Tur­han, şöy­le ko­nuş­tu:

BAKIMI KGM YAPACAK

"Şir­ket, ge­lir­le­rin KDV'si­ni Ma­li­ye Ba­kan­lı­ğı­’na ya­tı­ra­cak. KGM ile şir­ket ara­sın­da ya­pı­la­cak söz­leş­mey­le, bu yol­lar­dan top­la­nan pa­ra­nın bir kıs­mı, yol­la­rın ba­kım ve ona­rı­mı­nın ya­pıl­ma­sı için bi­ze ve­ri­le­cek. KGM'ye ve­ri­le­cek kı­sım söz­leş­me­de be­lir­le­ne­cek, yüz­de 25 ci­va­rın­da bir ra­kam ola­cak."

KOÇ VE ÜLKER ALMIŞTI

Köprü ve otoyolların özelleştirme ihalesi 17 Aralık 2012 yılında yapılmıştı. İişletme hakkının verilmesi yöntemiyle ve 25 yıllık süre için gerçekleştirilen özelleştirme ihalesine 3 konsorsiyum katılmış ve en yüksek teklifi 5 milyar 720 milyon dolar bedelle Koç Holding AŞ-UEM Group Berhad-Gözde Girişim Sermayesi Yatırım Ortaklığı AŞ Ortak Girişim Grubu vermişti. İhale, daha sonra iptal edilmişti.

www.ulasimonline.com

Bu haber toplam 967 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim