• BIST 10276.88
  • Altın 2390.367
  • Dolar 32.335
  • Euro 34.7427
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

İSTAB Amerika’da sektörü inceledi

İSTAB Amerika’da sektörü inceledi
İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği Nevada’da düzenlenen “ Okul Taşımacılığı ve Okul Taşıtları Konferans ve Sergisi’ne” katıldı.

İSTAB Amerika’da sektörü inceledi

İstanbul Toplu Taşımacılar Birliği Derneği Nevada’da düzenlenen “ Okul Taşımacılığı ve Okul Taşıtları Konferans ve Sergisi’ne” katıldı. 4 gün süren konferansta teknolojik okul taşımacılığı konusundaki yenilikler incelendi.

İSTAB, Amerika’nın Nevada Eyaleti Reno şehrinde düzenlenen “Okul Taşımacılığı ve Okul Taşıtları Konferans ve Sergisine” tam kadro katıldı. İSTAB Yönetim Kurulu Başkanı Levent Birant ve üyeler Hakan Orduhan, Ali Bayraktaroğlu, Suat Sarı, Erol Uyanık, Reyhan Şeker, Köksal Polat ve Turgut Reha Bali’nin katıldığı ziyarette okul taşımacılığındaki son yenilikler gözlendi.

Heyet, Reno’da Amerika Okul Taşımacılığı Medya Grubu Şef Editörü Ryan Gray ile yuvarlak masa toplantısında Amerika’daki öğrenci okul taşımacılığı hususunda bilgi alırken, Okul Taşımacılığı Sergisi’nde de okul otobüsleri, araç içi öğrenci emniyet kemerleri ve aparatları, araç dur ikaz lambaları, navigasyon ve araçlarda bilişim hizmetleri sağlayan teknolojik ürünler, araç içi koltukları gibi ürünlerin sergilendiği stantları gezerek, Amerika ve Kanada’lı iş adamlarıyla görüştü.

Türk heyeti Okul Taşımacılığı konusunda Kuzey Amerika çapında danışmanlık hizmeti veren Richard Dick Fischer ve Newyork Fairport School District Ulaşım Direktörü Peter Lawrence ile yuvarlak masa toplantısı gerçekleştirdi. Toplantıda Amerika’daki okul taşımacılığı ve okul taşımacılığında Amerikan Hükümetinin yeni dönemdeki politikaları, okul taşımacılığında eyaletler nezdinde araç içi öğrenci emniyet kurallarının uygulanış şekli, şoförlerin eğitimi gibi konularda bilgiler verildi.
Türk heyeti de Amerika’lı meslektaşlarına Türkiye’deki okul taşımacılığı ve işleyişi konularında bilgi verip, Ekim ayında düzenlenecek İstanbul Ticaret Odası 16. Grup Meslek Komıtesı Zümre Toplantısı’na davet etti.

4 gün süren konferans ve sergide Amerika’daki okul taşımacılığı yapan firma ve derneklerle sürekli bir işbirliği köprüsü oluşturulmuş olup, bu sayede sektörel gelişmelerin daha da aktüel takip edilmesi imkanı yakalandı.

www.UlasimOnline.Com 

Bu haber toplam 1444 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim