• BIST 8734.15
  • Altın 2240.981
  • Dolar 32.3312
  • Euro 35.1208
  • İstanbul 12 °C
  • Ankara 6 °C

Maltepe Huzurevi metro istasyonunu su basabilir

Maltepe Huzurevi metro istasyonunu su basabilir
İSKİ, Maltepe Huzurevi metro istasyonu ve itfaiye için İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından gerçekleştirilen plan değişikliğine yaptığı itirazda sel uyarısında bulundu ve insan hayatı açısından tehlike oluşturduğuna dikkat çekti.

İstanbul Su ve Kanalizasyon İdaresi (İSKİ), İstanbul'da Kartal-Kaynarca Metro hattının Maltepe Huzurevi istasyonu ve itfaiye için İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından 2016 yılında yapılan plan değişikliğine itirazda bulundu. 

Haziran ayı İBB Meclis oturumunda gündeme gelen İSKİ'nin itiraz başvurusunda plan değişikliği yapılırken kendilerinden istenilen görüş yazısındaki uyarıların dikkate alınmadığı vurgulandı. Cemalbey Deresi'ne ait dere ıslah ve işletme bandı sınırlarının plana işlenmediğine dikkat çeken İSKİ, plan değişikliği sahasının 'taşkın önlemli' yapılaşma alanında kalmasına karşın plan notlarına eklenmediğini de bildirildi.

Sözcü'den Özlem Güvemli'nin haberine göre itiraz yazısında, Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne göre dere ıslah ve işletme bantlarının ve taşkın risk alanlarının her ölçekteki imar planlarına mutlaka işlenmesi gerektiğine dikkat çekilerek bu alanların imar çalışmalarında sadece dere ıslahı, servis-imar yolu veya yeşil alan olarak korunması gerekliğine vurgu yapıldı. Aksi takdirde alt ölçekli imar planlarında da dere işletme bantları içerisinde kalan alanlarda farklı fonksiyonlar görüleceği belirtildi.

'TAŞKINA NEDEN OLACAK'

Bu durumunun Mekansal Planlar Yapım Yönetmeliği'ne aykırı olacağının altını çizen İSKİ şu uyarıyı yaptı:

“Bu durum özel mülk sınırları içerisinde kalan dere işletme bandında derelerin hidrolik açıdan sağlıklı bir şekilde imal edilip işletilememesi nedeniyle taşkın debisi dere kesitinden geçemeyerek taşkına neden olacak ve bölgede insan hayatı açısından tehlike oluşturacaktır.”

'İMAR YOLU VEYA YEŞİL ALAN AYRILMADI'

Planın revize edilmesini isteyen İSKİ'nin diğer itirazları şöyle:

“Dere ıslah ve işletme bandı sınırları içinde sadece imar yolu ya da yeşil alan düzenlemesi getirilebilecekken alana ‘belediye hizmet alanı+raylı toplu taşıma istasyonu' fonksiyonu getirildi. İSKİ 'nin çelik isale hattının geçtiği güzergahta 10 metre genişliğinde yol ayrılmadı. 2 adet yağmursuyu ana toplayıcı hattının geçtiği güzergahlarda 15 metre genişlikte imar yolu veya yeşil alan ayrılmadı. Ayrıca atık su şebeke hattının geçtiği güzergah 5 metre genişlikte imar yolu olarak korunmadı.”

İBB Meclisi İmar ve Bayındırlık Komisyonu ile Ulaşım ve Trafik Komisyonu, İSKİ'nin uyarı niteliğindeki itirazını reddetti. CHP grubu İSKİ'nin itirazının kabul edilmesi gerektiğini belirterek karara muhalefet etti.

Bu haber toplam 31148 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim