• BIST 8718.11
  • Altın 2245.316
  • Dolar 32.3297
  • Euro 35.1766
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Milano metrosunda temassız ödeme dönemi başlıyor

Milano metrosunda temassız ödeme dönemi başlıyor
İtalyan şehri Milano’da metro hattında nakit para kullanımını sonlandıracak temassız ulaşım devri başlıyor.

Ödemeleri daha basit hale getirmenin çeşitli yolları bulunuyor. Bugün, temassız ödeme yöntemleri şüphesiz ki bunlar arasında en popüler olanı. İtalyan şehri Milano’da şu sıralar bu durumun heyecanı yaşanıyor. Şehrin metro hattında nakit para kullanımını sonlandıracak temassız ulaşım devri başlıyor. 

Ödeme çözümleri şirketi SIA’nın hayata geçireceği çalışma ile Milano metrosunda nakitle ödeme seçenekleri tarihe karışmış olacak. Bugün şehirde çok sayıda ulaşım yöntemi hali hazırda nakit kabul etmemeye başlamıştı. Kısa süre içerisinde tanıtılacak yeni ödeme yöntemi ile metro kullanıcıları çok daha güvenli ve konforlu bir ödeme seçeneğine geçiş yapmış olacak.

Ulaşım ağında yaşanacak dijital dönüşüm, Milano gibi oldukça popüler ve yerli - yabancı çok sayıda insanı ağırlayan bir şehir için önemli kolaylıklar sağlayacaktır.

Milano’da ilk kez kullanılacak temassız ödeme yöntemi; Londra, Chicago ve Vancouver gibi dünya kentlerinin uzun zamandır benimsediği bir yöntem olarak biliniyor. Bu şehirler, akıllı ulaşım turnikeleri ile temassız işlemleri ve nakitsiz düzeni desteklemeye devam ediyorlar. 

Milanolu metro yolcuları artık temassız Visa ve Mastercard kartlarıyla ulaşım ödemelerini yapabilecekler. Akıllı turnikeler, kartlarını okutan yolcular için her zaman en uygun fiyatı hesaplayacak ve yolcunun bakiyesinden bu tutarı düşecek.

Önümüzdeki haftadan itibaren temassız ödeme yöntemi, Milano metrosunun 113 durağında kullanılabilecek. Yeni ödeme seçeneği, bu şehirde yaşayan ve ikonik İtalyan kentini ziyaret eden herkes için hayatı biraz daha kolaylaştıracaktır. 

Bu haber toplam 27186 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim