• BIST 8718.11
  • Altın 2244.394
  • Dolar 32.3332
  • Euro 35.1644
  • İstanbul 7 °C
  • Ankara 2 °C

Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate iniyor

Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate iniyor
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Turhan, "Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate inecek. Ankara Sivas arasındaki seyahat edecek olan yolcularımıza hem ekonomik hem de seyahat süresinde kolaylık sağlamış olacağız" dedi.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Cahit Turhan, Ankara'nın Elmadağ ilçesi Ediğe köyünde Ankara-Sivas YHT Hattı inşaatında incelemelerde bulunmasının ardından basın mensuplarına açıklamalarda bulundu.

Bakan Turhan, "Ankara Kayaş’tan başlayarak güzergahı gezdik. Şantiyede, projede çalışan yetkili ve sorumlu arkadaşlardan bilgi aldık. Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu projesi hükümetimizin 100 günlük icraat programı içerisinde yer alan ve bu yıl sonuna kadar altyapı üstyapı çalışmalarını tamamlayıp 2019 yılı içerisinde de deneme sürüşlerine başlayacağımız ve deneme sürüşleri sonunda da yeterli yetkinliği, sertifikayı aldıktan sonra hizmete açacağımız önemli bir yüksek hızlı ulaşım projesi" ifadelerini kullandı.

Turhan şöyle konuştu: "Bu proje ülkemiz üzerinden Avrupa’yı Uzak Doğu’ya bağlayan Demir İpek Yolu Projesinin orta koridorunda yer alıyor" diyen Turhan, "Ankara-Sivas yüksek hızlı demiryolu hattı Edirne’den Kars’a kadar uzanan hattın en önemli kesimlerinden birini oluşturuyor. Bu proje Sivas’la kalmayacak Erzincan-Erzurum’u takip ederek Bakü-Tiflis-Kars Demir İpek Yoluna da entegre olacak. Projemizin yatırım maliyeti 7 milyar 749 milyon TL, 250 kilometre işletim hızıyla çalışacak olan yüksek hızlı demiryolu projesi. Bu projede mevcut demiryolu hattımız 600 kilometre civarında. Yeni güzergahla güzergahımız 400 kilometreye kadar düşecek. 12 saatlik ulaşım süresi 2 saate inecek. Ankara-Sivas arası 12 saatten 2 saate inecek. Ankara-Sivas arasındaki seyahat edecek olan yolcularımıza hem ekonomik hem de seyahat süresinde kolaylık sağlamış olacağız" 

Bu haber toplam 29210 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim