• BIST 8840.69
  • Altın 2238.96
  • Dolar 32.3379
  • Euro 35.0999
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

Çin, yeni akıllı metro nesli geliştiriyor

Çin, yeni akıllı metro nesli geliştiriyor
Çin'in öncü tren üreticisi, daha akıllı ve enerji tasarruflu olan bir sonraki nesil metro trenini, kuzeydoğu Çin'deki Jilin eyaletinin başkenti Changchun'da bugün sona eren fuarda takdim etti.

Çin'in öncü tren üreticisi, daha akıllı ve enerji tasarruflu olan bir sonraki nesil metro trenini, kuzeydoğu Çin'deki Jilin eyaletinin başkenti Changchun'da bugün sona eren fuarda takdim etti.

İnsansız işleme sistemiyle donatılmış bulunan trenin tüm fonksiyonları tam otomatik çalışıyor. Changchun Railway Vehicles Co Ltd.(CRRC - Changchun Demiryoları Araçları Ltd Şirketi)'ne bağlı teknik uzmanlardan Wang Zhonghai, bu fonsiyonların kendi kendine bakım, hareket etme, durma ve yol alma gibi işlevleri de içerdiğini söyledi.

Akıllı tren sistemi çalışır vaziyette izlenebiliyor. Ayrıca, 9 Eylül günü Changchun'da kapanan raylı trafik fuarında Wang Zhonghai 'nın açıkladığına göre, trene yerleştirilmiş olan güvenlik sistemi yoldaki engelleri ve raydan çıkmaları önceden fark edebiliyor ki, bu da güvenliği önemli ölçüde artırıyor.

Yolcular akıllı pencerelerdeki ekranlardan video izleyebiliyorlar. Bütün vagonlar WiFi ile donanmış ve veri transferi için görünür ışık kullanan LiFi teknolojisi  kapsıyor.

Trenlerin kapılarının üst tarafına yerleştirilmiş 3D kameraları yolcu sayısını otomatik olarak hesaplıyor. İşitme sorunları olanlara özel olarak tahsis edilmiş alanlarda işitme cihazlarıyla yardımcı olunuyor.

Karbon elyafından yapılmış olan yeni nesil metro geleneksel metro treninden %15  daha hafif, dolayısıyla enerji tüketimi de takriben %15 oranında daha az oluyor.

Wang yeni modelin üretimine tam olarak ne zaman başlanacağını açıklamadan, yalnızca bunun "yakında" olacağını söyledi.

CRRC, Çin'in başlıca tren üreticilerinden olup 18.000 çalışanı ile her yıl 8.000 tren üretiyor. Ürünleri, aralarında Amerika Birleşik Devletleri, Avustralya ve Brezilya da olan 20'den fazla ülkeye ve bölgeye ihraç edilmiş bulunuyor. 

Bu haber toplam 24524 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim