• BIST 8886.87
  • Altın 2238.808
  • Dolar 32.3388
  • Euro 35.1125
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 12 °C

GE Ulaşım ve TÜLOMSAŞ, lokomotif siparişi aldı

GE Ulaşım ve TÜLOMSAŞ, lokomotif siparişi aldı
GE Ulaşım, Türkiye'nin en büyük rafineri şirketi Tüpraş'ın demiryolu taşımacılığında faaliyet gösteren şirketi Körfez Ulaştırma A.Ş.'ye beş adet dizel elektrikli lokomotif tedarik edecek.

GE Ulaşım, Türkiye'nin en büyük rafineri şirketi Tüpraş'ın demiryolu taşımacılığında faaliyet gösteren şirketi Körfez Ulaştırma A.Ş.'ye beş adet dizel elektrikli lokomotif tedarik edecek.

Körfez Ulaştırma A.Ş., devletin ana hatların kullanılması için bir yıl önce lisans vermeye başlamasının ardından, Türkiye'de böyle bir satın alma gerçekleştiren ilk özel demiryolu işletmesi olma özelliğini taşıyor. InnoTrans - Uluslararası Demiryolu Teknolojileri Sistemleri ve Araçları Fuarı’nda duyurulan anlaşma, GE Ulaşım’ın Avrupa Standartları ile uyumlu ve üstün yakıt ekonomisi sağlayan PowerHaul® serisi lokomotiflerini kapsıyor.

GE'nin daha önce TCDD’ye tedarik ettiği beş adet PowerHaul lokomotifi kiralayan Körfez Ulaştırma A.Ş., bu satın alımla filosunu iki katına çıkarıyor. Körfez Ulaştırma A.Ş. Genel Müdürü Tufan Başarır, “Operasyonlarımız büyüdükçe, ürünlerin Tüpraş rafinerileri arasında daha hızlı ve daha verimli taşınabilmesi kritik önem taşıyor. Bu lokomotiflerin kanıtlanmış performansıyla filomuzun gücüne güç katmanın heyecanını yaşıyoruz” şeklinde konuştu.

Dizel elektrikli lokomotifler, Körfez Ulaştırma A.Ş.’nin daha önce kiraladığı beş lokomotif gibi, GE’nin Türkiye’deki stratejik iş ortağı TÜLOMSAŞ tarafından Eskişehir’de üretilecek. TÜLOMSAŞ, GE’nin PowerHaul lokomotiflerini Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika Pazarı için üretiyor. Sözleşme uyarınca GE, PowerHaul lokomotiflerin öncü teknoloji ve tasarımını sağlarken, TÜLOMSAŞ ise yerel üretim, montaj ve nihai test hizmetlerini gerçekleştirecek.

GE Ulaşım Rusya/BDT, Avrupa, Orta Doğu ve Kuzey Afrika faaliyetlerinden sorumlu Genel Müdürü Gökhan Bayhan, yaptığı açıklamada şunları kaydetti: “Türkiye'deki güçlü varlığımızı genişletmek ve hem devlet hem de özel sektör işletmecileri için tercih edilen lokomotif tedarikçisi olmaktan onur duyuyoruz. Bu anlaşma, dinamik ve büyüyen bir pazarı desteklemek üzere önemli bir dönüm noktasıdır. GE Ulaşım olarak, teknolojilerimiz ve tecrübemizle, Türkiye'nin demiryolu endüstrisine yönelik kalkınma hedeflerine katkıda bulunmaktan gurur duyuyoruz.”

TÜLOMSAŞ Genel Müdürü Hayri Avcı da anlaşma ile ilgili olarak şunları söyledi: “TÜLOMSAŞ’ta, en gelişmiş ve ileri teknoloji ürünü lokomotiflerin üretimini bilgi birikimimiz, kalifiye iş gücümüz ve kabiliyetlerimizle destekliyoruz” Avcı, lokomotiflerin üretiminin, yan sanayinin güçlenmesine katkı sağlayarak ülke ekonomisi için reel katma değer yaratacağını ifade etti.

Bu haber toplam 26582 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim