• BIST 8745.38
  • Altın 2240.79
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1653
  • İstanbul 10 °C
  • Ankara 5 °C

Osmaneli halkı trenini geri istiyor

Osmaneli halkı trenini geri istiyor
Bilecik’in Osmaneli ilçesi her geçen gün büyüyüp gelişmesine rağmen ulaşım konusunda henüz çağı yakalayabilmiş değil. Aksine, bölgeye hızlı trenin gelmesiyle Osmaneli ilçesinden geçen tren hattı seferlerine de son verildi.

Osmaneli’nin içinden geçen karayolunun, Osmaneli’nin dışına alınması ile otobüs firmalarının Osmaneli’ne uğramamaları, Osmanelilileri ulaşım konusunda hayli zor durumda bırakıyor.

Bunun yanı sıra, Osmaneli'ye uğrayan ve İstanbul, Sakarya, Kocaeli, Eskişeir, Ankara’ya gitmek isteyen vatandaşlara hizmet veren tren taşımacılığı da bölgeye hızlı tren hattı gelmesiyle ile ortadan kalkınca, Osmanelililer de çevre illerde gitmekte zorlanır oldu.

''21. Yüzyılda Osmaneli'nin ulaşım özgürlüğü kısıtlanmasın''

Yetkililere seslerini duyurmak isteyen bazı ilçe sakinleri, Osmaneli Haber Gazetesi‘ne yaptığı açıklamada,”Eski trenlerimizi istiyoruz” dedi.

Vatandaşlar, taleplerini şu sözlerle dile getirdi;

“Eski Tren hattımız ve İstasyonumuz hala duruyor. Bizler geçmiş yıllarda İstanbul, Ankara gibi illere bu tren sayesinde gidip gelebiliyorduk. Hızlandırılmış Tren icat olduğundan beri, ilçemizde trenler durmaz oldu. Osmaneli ilçemize Otobüs firmaları da uğramadığından İstanbul, Kocaeli, Eskişehir ve Ankara gibi illere aktarmalı olarak gidip geliyoruz. İstanbul’dan Ankara’dan Osmaneli’ne otobüs bileti bile vermiyorlar. Ya Sakarya aktarmalı, ya da Bilecik’e bilet bulabiliyoruz. Günün belli saatlerinden, özellikle gece saatlerinde Sakarya ve Bilecik’ten de Osmaneli’ne otobüs seferi olmadığından çok zor durumlarda kalıyoruz. Eski hat üzerinde çalışan Tren’in hiç olmazsa Eskişehir, Kocaeli arasında çalıştırılması mümkün olmaz mı? Günün belirli saatlerinde Kocaeli Eskişehir arasında çalışacak ve Osmaneli ilçemizde de durması sağlanacak olan Tren, bizleri çok rahatlatacaktır. Bu konuda Sayın Yetkililerden destek istiyoruz. Biz Osmanelililer olarak eski trenimizi istiyoruz. 21. Yüzyılda Biz Osmanelilileri seyahat etme özgürlüğünden kısıtlamasınlar”

Bu haber toplam 2297 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim