• BIST 9645.02
  • Altın 2417.171
  • Dolar 32.5554
  • Euro 34.8067
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 14 °C

TCDD'den 'Turistik Doğu Ekspresi' hamlesi

TCDD'den 'Turistik Doğu Ekspresi' hamlesi
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Kars hattında sefere konulması planlanan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turhan, Ankara-Kars hattında sefere konulması planlanan ‘Turistik Doğu Ekspresi’ ile ilgili açıklamalarda bulundu.

“ Gün aşırı sefer, 120 yolcu kapasiteli”

Turhan, Doğu Ekspresi’ne kardeş olacak yeni trenin 9 vagondan teşkil edileceğini ve gün aşırı sefer yapması planlanan trenin 120 yolcu kapasiteli olacağını belirtti.

Trenin Ankara-Kars arasında tarihi ve turistik yerleri ziyaret edecek şekilde duracağını ve duruş yerlerinin planlamasının Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yapılacağını kaydeden Turhan, yeni trenle birlikte Doğu Ekspresi’nin kullanılmaya devam edeceğini belirtti.

“ Doğu Ekspresi’nin yataklı vagonlarından yeni bir tren, “Turistik Doğu Ekspresi” teşkil edildi”

Dünyanın en güzel ilk dört tren rotasında sefer yapan Doğu Ekspresi’nin, özellikle gençler, doğa tutkunları, fotoğraf çekmek isteyen gruplar başta olmak üzere her yaştan yolcuya ekonomik fiyatlarla yüksek kalitede hizmet sunduğunu belirten Turhan, şöyle konuştu:

“Artan talebin değerlendirilmesi ve vatandaşlara daha iyi hizmet sunulması amacıyla Doğu Ekspresi’nin yataklı vagonlarından Ankara-Kars-Ankara arasında işletilmek üzere turizm amaçlı yeni bir tren teşkil edildi.

Kültür ve Turizm Bakanlığının talepleri doğrultusunda, Ankara-Kars-Ankara arasında işleyecek Turistik Doğu Ekspresi; 2 hizmet vagonu, 1 yemekli vagon, 6 yataklı vagon olmak üzere 9 vagondan oluşacak ve toplam 120 yolcu kapasitesine sahip olacak.”

Turistik Doğu Ekspresi’nin gün aşırı işletilmesinin, Ankara’dan 20.00, Kars’tan 23.00 civarında hareket etmesinin planlandığını belirten Turhan, trenin Sivas, Divriği, Erzurum ve Erzincan’ın İliç ilçesine bağlı Bağıştaş köyü gibi noktalarda durması ve yolcuların gezdirilmesine yönelik trafik planı ile fiyatlamaya yönelik çalışmaların sürdüğünü söyledi.

Bu haber toplam 2694 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim