• BIST 9719.11
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Aydın-Denizli Çift Hatlı Demiryolu Çalışmaları 2020’de Başlıyor

Aydın-Denizli Çift Hatlı Demiryolu Çalışmaları 2020’de Başlıyor
AK Parti Aydın Milletvekili Metin Yavuz, Aydın’da bir süredir gündemde önemli yer teşkil eden ‘Çift Hatlı Demiryolu Projesi’ ile ilgili olarak 2020’de çalışmaların başlatılacağını söyledi.

Aydın’da Çift Hatlı Demiryolu Projesi’nin hayata geçmesiyle ilgili olarak geçtiğimiz günlerde Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Mehmet Cahit Turan ve Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD) Taşımacılık AŞ Genel Müdürü ve Yönetim Kurulu Başkanı Kamuran Yazıcı ile bir toplantı gerçekleştirdiklerini söyleyen AK Parti Aydın Milletvekili Yavuz, 2020’de proje ihalesine çıkılacağını belirtti.

“BU KONUDA GERİ KALMIŞIZ”

Ulaştırma Bakanı Turan ile TCDD Taşımacılık AŞ Genel Müdürü Yazıcı’nın, Aydın’da çift hatlı demiryolu çalışmalarının hızlandırılması ile ilgili olarak kendileriyle aynı kanıda olduklarını belirten Yavuz, “Zaten karayolları anlamında Türkiye, dünya kalitesine bakıldığında üst klasmanda bulunuyor. Bizim demiryolları ulaşım ağında da daha etkin ve ileri olmamız gerekiyor. Demiryollarının halihazırda mevcut hatları da var. Bu konuda biraz geri kalmışız. Aydın’da Ortaklar-Selçuk arasına yapılacak olan tünel hayata geçtiğinde 45 dakikalık zaman rahatlığı da sağlayacak. Yeni yapılacak çalışmalar, hem sinyalizasyon hem de çift hatlı olarak planlanıyor. Bu çalışmaların başlatılması Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın da gündeminde” dedi.

“2020’DE YATIRIM PROGRAMINA ALINACAK”

Aydın’da 2020 yılında çift hatlı demiryolu ile ilgili çalışmaların başlayacağını söyleyen Yavuz, “Yine Çine Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ile Söke OSB’de yapılan ve yapılmakta olan fabrikalar var. Bunun yanında çift hatlı demiryolunun hızlı ve konforlu yolcu taşımacılığına da katkıları söz konusu. Çift Hatlı Tren Projesi hayata geçtiğinde Aydın’ı uçurur. Bu yatırım odaklı firmaların gelmesine de vesile olur. Kaldı ki OSB’ler açısından yeni alanlarımız çok olmamasına rağmen yeni ürettiğimiz alanlara da çok hızlı bir şekilde yatırımcı gelmesine sebebiyet verir. 2020’de ihalesi çıkarılacağı müjdesini aldık. Ulaştırma ve Altyapı Bakanımız yatırım programına alınacağını da söyledi” diye konuştu.

TOPLAMDA 183 KİLOMETREYİ KAPSIYOR

AK Parti’nin, 2023 hedeflerinden bir tanesi olan konvansiyonel demiryolu ağını geliştirmek ve 4 bin kilometre hat yapma hedefi doğrultusunda, 183 kilometrelik Selçuk-Aydın-Denizli arasındaki mevcut demiryolunun çift hatlı hale getirilmesi planlanıyor. Aydın-Denizli Projesi aynı zamanda bu projenin Selçuk-Aydın’dan sonra 2. etabı niteliğini taşıyor. Halihazırda kamulaştırma ve gerekli izinlerin ardından altyapı inşaatına başlanacak olan projenin tamamlanmasıyla birlikte Aydınlı ve Denizli kesintisiz ve konforlu bir ulaşıma kavuşacak.

KAYNAK: RAYHABER

Bu haber toplam 2416 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim