• BIST 8718.11
  • Altın 2248.012
  • Dolar 32.3309
  • Euro 35.1876
  • İstanbul 9 °C
  • Ankara 3 °C

Dünyanın demiryolları Konya'da kesişiyor

Dünyanın demiryolları Konya'da kesişiyor
Hyve Group’un Türkiye’de düzenlediği “Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail Fuarı’nın 9.’su 3-5 Mart 2021 tarihleri arasında TÜYAP Konya Fuar Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

Dünyadaki en büyük üç demiryolu fuarından biri olarak kabul edilen, Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı – Eurasia Rail’ın 9.’sunun hazırlıklarına başlandı. Konya Büyükşehir Belediyesi, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü (TCDD) ve uluslararası fuarcılık şirketi Hyve Group tarafından imzalanan iş birliği protokolünü takiben, 3-5 Mart 2021 tarihleri arasında Konya Ticaret Odası – TÜYAP Konya Uluslararası Fuar Merkezi’nde gerçekleştirileceği duyurulan Fuar’ın tüm dünyadan ilgi görmesi bekleniyor.

2021 yılında 9. kez gerçekleştirilecek Fuar’ın destekçileri arasında T.C. Ticaret Bakanlığı, Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları (TCDD), Konya Büyükşehir Belediyesi, Konya Sanayi Odası, Konya Ticaret Odası, KOSGEB ile Uluslararası Demiryolları Birliği (UIC) de yer alıyor.

“Konya demiryolu taşımacılığında bir başarı öyküsüdür”

TCDD Genel Müdürü Ali İhsan Uygun, demiryolu endüstrisindeki teknolojik gelişmeleri yakından takip etmek için Eurasia Rail Fuarı’nın önemli bir platform olduğunu belirtti. T.C. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı’nın demiryolu sektörünü sürdürülebilir kalkınma hamlelerinin en önemli halkalarından biri olarak gördüğünü ve öncelikli devlet politikası olarak kabul ettiğine dikkat çeken Uygun; demiryolu sektörünün, 2023 hedefleriyle Cumhuriyetimizin 100. yılında ulaşım sistemine damgasını vurmaya hazırlandığını söyledi.

Uygun, Eurasia Rail Fuarı’nın ilkinin 2011 yılında Ankara’da diğerlerinin ise İstanbul’da ve son olarak da 2019 yılında İzmir’de düzenlendiğini hatırlattı. Fuar’ın Konya’da düzenlenmesine karar verilmesinde, TÜYAP Konya’ya kurulabilen demiryolu bağlantısının önemli rol oynadığını ifade eden Uygun şöyle devam etti: “TÜYAP Konya’da gerçekleştirilecek 2021 Eurasia Rail Fuarı’nda sergilenecek demiryolu araçları trenle Kayacık Lojistik Merkezi’ne, buradan da karayoluyla Fuar alanına getirilecek ve TCDD’nin hazırlayacağı temsili demiryolu hattı üzerinde sergilenebilecek.”

“Konya’da şu an çok büyük demiryolu yatırımları gerçekleşiyor”

Konya’nın geçmişten beri demiryolu sektörüyle iç içe bir şehir olduğuna vurgu yapan Konya Büyükşehir Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altay; “Anadolu’da ilk tramvayı kullanan şehir Konya. Şu anda çok büyük demiryolu yatırımları gerçekleştiriliyor. Konya Metrosu’nun ihalesi gerçekleştirilmiş olacak ve Konya, metrosu olan şehirler sıralamasına katılmış olacak. Sayın Genel Müdürümüzün katkılarıyla Konya banliyösüyle ilgili de inşallah bu ay içerisinde bir imza atmayı planlıyoruz. Yine Konya’mız yüksek hızlı treni ilk kullanan şehirlerden birisi. Konyalılar treni ve demir yolunu çok sevdi. Şu anda İstanbul’a da demiryoluyla seyahat ediyoruz. Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığımıza, TCDD Genel Müdürümüze şükranlarımızı sunuyoruz. Konya, ayrıca bir fuar şehri. Umuyorum ki tüm ziyaretçiler için çok güzel bir fuar olacak. Fuar merkezimizin tren yolu hattıyla bağlantılı olması bundan sonra gerçekleşecek fuarlar için önemli bir avantaj sağlayacak. Konya Büyükşehir Belediyesi olarak bu fuarın en iyi şekilde gerçekleştirilmesi için her türlü desteği vermeye hazırız” dedi.

“Konya demiryollarımız açısından marka bir şehir”

Konya’nın son dönemde demiryolu ve raylı sistem projeleri kapsamında Anadolu’nun önemli bir durağı haline geldiğini ve marka şehir olduğunu hatırlatan Hyve Grup Bölge Direktörü Kemal Ülgen, şöyle devam etti: “2011 yılından bugüne Avrasya Bölgesi’nde tüm sektörün nabzını tutarak yeni iş birliklerine imkan sunan Eurasia Rail Fuarı’nı, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin ev sahipliğinde gerçekleştirecek olmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Konya, Eurasia Rail için stratejik bir konumdur ve bölgesel inovasyon merkezidir. İntermodal taşımacılıkta avantajlı bir kavşak olan Konya, Güney-Kuzey ve Güneydoğu-Batı demiryolu hatlarının da bağlantı noktası konumunda.”

Taşımacılık ve lojistik sektörünün kalbi olan Eurasia Rail Fuarı’nda bulunmanın firmalar ve üreticiler bakımından önemli bir katma değer sağlayacağını vurgulayan Ülgen, 2023’e kadar planlanan en önemli demiryolu projelerinin Eurasia Rail Fuarı’nda konuşulacağına ve tanıtılacağına da dikkat çekti.

9. Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler ve Lojistik Fuarı – Eurasia Rail 3-5 Mart 2021 tarihlerinde TÜYAP Konya’da sektör profesyonellerini ağırlamaya hazırlanıyor.

1579674139_hyve_gorsel_tcdd_genel_m__d__r___ali___hsan_uygun__solda__hyve_grup_b__lge_direkt__r___kemal___lgen__ortada__konya_b__y__k__ehir_belediye_ba__kan___u__ur___brahim_altay_22.01.2020.jpg1579674139_hyve_gorsel_eurasia_rail_fuar___2_22.01.2020.jpg

Bu haber toplam 12608 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim