DLH ve TCDD, Bandırma ve Bursa’yı Osmaneli veya İnönü’den Ankara-İstanbul hızlı tren hattına bağlayacak bir proje üzerinde çalışıyor.
TCDD, hızlı tren projelerine bir yenisini daha ekliyor. Demiryolları, Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğü (DLH) ve TCDD, Bandırma ve Bursa’yı Osmaneli veya İnönü’den Ankara-İstanbul hızlı tren hattına bağlayacak bir proje üzerinde çalışıyor. Bandırma ve Bursa’yı, Ankara-İstanbul demiryoluna bağlayacak hattın yapımına yönelik proje kapsamında ‘Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli’ ve ‘Bandırma-Bursa-Ayazma-İnönü’ olmak üzere iki demiryolu güzergahı oluşturuldu.
Bandırma ve Bursa’nın konvansiyonel hat yerine Ankara-İstanbul hızlı tren hattına bağlanması için çalışmalara başladı. Bu çerçevede Bandırma ve Bursa’nın Ankara-İstanbul hızlı tren hattına ‘Bandırma-Bursa-Ayazma-Osmaneli’ ya da ‘Bandırma-Bursa-Ayazma-İnönü’ güzergahlarından bağlanmasına ilişkin etüd projelerini TCDD’ye gönderdi. Proje üzerinde çalışmaya başladı. Projenin 2009’da hayata geçirilmesi planlıyor.































