• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Hızlı tren Antalya’dan Konya’ya, Kayseri’ye uzanacak

Hızlı tren Antalya’dan Konya’ya, Kayseri’ye uzanacak
Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Sadece Konya-Karaman-Ereğli-Ulukışla-Mersin-Adana hattı ile yetinmiyoruz."

Hızlı tren Antalya’dan Konya’ya, Kayseri’ye uzanacak. Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Sadece Konya-Karaman-Ereğli-Ulukışla-Mersin-Adana hattı ile yetinmiyoruz. Samsun’dan Çorum’a Kırıkkale’ye Kırşehir’e, Aksaray’a Ulukışla’ya oradan da Adana’ya, Mersin’e yani Akdeniz’e ulaşıyoruz.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Lütfi Elvan, “Bu millet ulaşımdan, özellikle ana yollardan çok çekti. Bugün Allah’a çok şükür bölünmüş yollar ve kaliteli asfaltlarda seyahat ediyoruz. Demiryolunda çok farklı süreçteyiz. Gerçek anlamda ülkeyi AK Parti iktidarı demir ağlarla örüyor” dedi.

Bakan Elvan, partisinin Ereğli İlçe Kongresi’nde yaptığı konuşmada, hem karayolunda hem de hızlı demiryolunda Ereğli’yi ve ekonomisini denizle buluşturacaklarını söyledi.

Yüksek hızlı tren projesinde Karaman-Ereğli-Ulukışla hattının ihalesini yaptıklarını ifade eden Elvan, yılbaşından önce başlamayı hedeflediklerini belirtti.

Bu milletin geçmişte çok küçük bir yatırım alabilmek için Ankara’ya sürekli gitmek zorunda kaldığını anlatan Elvan, “Belki günlerce zamanını küçük bir yatırı alabilmek için harcadı Artık buna ihtiyacınız yok. Artık devlet hükümet milletle bütünleşti. Talepler neyse anında bize ulaşır. Ne Ankara’ya ne bakana ne de Başbakanımıza gitmenize ihtiyacınız var” diye konuştu.

Elvan, Türkiye’nin her tarafının adeta şantiyeye döndüğünü vurgulayarak, kış mevsimi olmasına rağmen Türkiye’nin dört bir yanında şantiyelerin gece gündüz çalıştığını bildirdi.

Bölünmüş yol yapmak için, köy yollarını yüksek standartlı yollar haline getirmek için çalıştıklarına dikkati çeken Elvan, bu yıl 2 bin farklı yolda binlere, onbinlerce mühendisin, işçinin bölünmüş yol yapmak ve yolları genişletmek için geceli gündüzlü çalıştığını aktardı.

Elvan, halka hizmet etmeye devam edeceklerini belirterek, “Sadece karayolunda değil, demiryollarında da ve diğer ulaşım alanlarında da hızımızı kesmeden tam gaz sizlere hizmet etmeye devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

 “Demiryolu yatırımlarına hız verdik”

Yine geçmişte milletin karayolları ve demiryollarından da çok çektiğini dile getiren Elvan, şöyle devam etti:

“Bu millet ulaşımdan, özellikle ana yollardan çok çekti. Bugün Allah’a çok şükür bölünmüş yollar ve kaliteli asfaltlarda seyahat ediyoruz. Demiryolunda çok farklı süreçteyiz. Gerçek anlamda ülkeyi AK Parti iktidarı demir ağlarla örüyor. Cumhuriyet’in ilk yıllarında demiryolu yatırımları olduğunu görüyoruz. Özellikle İsmet İnönü’nün iş başına gelmesinden sonra 2003 yılına kadar neredeyse Türkiye demiryolu yatırımı görmedi, hizmet görmedi ama bugün biz özellikle sanayicimizin rekabet gücünü artırmak ve vatandaşlarımızın daha konforlu seyahat edebilmelerini sağlamak için demiryolu yatırımlarına hız verdik. Önümüzdeki dönemde daha da hızlandıracağız. Sadece Konya-Karaman-Ereğli-Ulukışla-Mersin-Adana hattı ile yetinmiyoruz. Samsun’dan Çorum’a Kırıkkale’ye Kırşehir’e, Aksaray’a Ulukışla’ya oradan da Adana’ya, Mersin’e yani Akdeniz’e ulaşıyoruz. Yine Konyamıza yüksek hızlı trene ek olarak bir başka hızlı teni kavuşturuyoruz. O da Antalya’dan Konya’ya, Kayseri’ye kadar uzanan bir hızlı tren. Bu da inşallah bölgenin turizm potansiyelini artıracak.”

“Türkiye’nin kayıp yıllarını telafi etmek için biz siyasete soyunduk”

Elvan, AK Parti kongrelerinde “sen, ben kavgası” ve “hır gür” yaşanmadığını, bayrak yarışı yaşandığını belirterek, “Bizde masa başı siyaseti olmaz, saha siyaseti olur. Bizde salon siyaseti olmaz, meydan siyaseti olur. Bizde vaat siyaseti olmaz, icraat siyaseti olur. Bizde ‘söz verdim unutulur’ numaraları olmaz. Bunları Türkiye çok gördü. Türkiye’nin kayıp yıllarını telafi etmek için siyasete soyunduk. O eserleri milletimiz görüyor. O eserleri yedi cihan görüyor. Onun için Türkiye gelişiyor, büyüyor, kalkınıyor. Onun için Türkiye’de huzur var, istikrar var. Onun için Türkiye’de milletin dediği oluyor. Buna kimse engel olamadı, Allah’ın izniyle engel olmaya da kimsenin gücü yetmez” diye konuştu.

Kültür Merkezi’ndeki kongreye, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakan Yardımcısı Halil Etmeyez, AK Parti Konya milletvekilleri, Konya İl Başkanı Ahmet Sorgun, Ereğli Belediye Başkanı Özkan Özgüven ve çok ayda partili katıldı.

www.UlasimOnline.com

 

Bu haber toplam 2218 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim