• BIST 9716.77
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 21 °C

Lefkoşalı da tramvay istiyor

Lefkoşalı da tramvay istiyor
Mağusa’daki tramvay projesinin ses getirmesinin ardından Başkent Lefkoşa’daki vatandaşın da tramvay beklentisi olduğu ortaya çıktı. Lefkoşalı, trafiğin ve nüfusun Lefkoşa’da daha yoğun olduğunu belirterek, “Tramvay yapılması şart” dedi.

2011 yılında Lefkoşa için hazırlanan tramvay projesinin önemli isimlerinden biri olan CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Onur Olguner de, “Lefkoşa’da Tramvay olması gerektiğine inanan halkın arasında ben de varım” dedi.

Gazimağusa’da ses getiren tramvay projesi halkı oldukça memnun ederken, Başkent Lefkoşa’da yaşayan vatandaşlarda Lefkoşa’ya tramvay hattı getirilmesi konusunda seslerini yükseltmeye başladı.

Vatandaş, özellikle Lefkoşa’nın tramvaya ihtiyacı olduğu görüşünde. Tramvay geldiği takdirde, trafiğin rahatlayacağını düşünen vatandaş, büyük bir heyecanla bu projenin Lefkoşa için de hayata geçmesini bekliyor.

2011 yılında Lefkoşa tramvay projesi hazırlandı

CTP-BG Lefkoşa Türk Belediyesi Meclis Üyesi Onur Olguner, Tramvay projesini 2011 yılında yapılacak imar planı değişikliği için hazırladıklarını belirterek, “Gönüllü şehir plancıları, mühendisler ve mimarlar olarak hazırladığımız projede Hafif Raylı Toplu Taşıma Sisteminin önerisini, imar planı değişikliği olarak planlama dairesine sunduk. Maalesef Şehir Planlama değişikliğe dâhil etmedi. Detaylı bir kitapçık haline getirdiğimiz projenin içerisinde arazi kullanım, güzergâhlar, duraklardan yürüme mesafeleri, durak etki alanları, yol kesitleri, inşaat uygulama araştırmaları, örnek uygulamalar ve birçok detay mevcut idi” şeklinde konuştu.

“10 yıllık süreçte tamamlanacaktı”

Olguner, projenin 3 etap içerdiğine dikkat çekerek, “Bu 3 etabın on yıllık bir süreç içerisinde tamamlanmasını öngörmüştük. Etaplar ilerlerken dolmuş tabanlı toplu taşıma sisteminin tekrardan güçlendirilerek projeye destek vermesi ve proje tamamlanana kadar eksik kalan bölgelere hizmet vermesi önemli bir detay idi” dedi.

“Çalışmalara katkı koyabiliriz”

Olguner, sözlerine şu şekilde son verdi; “Turizm ve eğitim alanlarından önemli bir gelir elde eden ülkemizde tramvay sistemi kurmak üniversiteler ve turizm açısından oldukça önemlidir. Tramvay sistemi bu alanların gelişmesine de katkı sağlar. Bununla birlikte ülkemizdeki ‘her erişkine bir araba’ kültürünün kırılması bakımından da büyük önem taşımaktadır. Bu bağlamda Lefkoşa’da Tramvay olması gerektiğine inanan halkın arasında ben de varım. İstenmesi halinde, böyle bir çalışmada yardımcı olması amacıyla yaptığımız çalışmaları bakanlık ile paylaşabiliriz. Çalışmalara katkı koyabiliriz.”

www.UlasımOnline.com

 

Bu haber toplam 2415 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim