• BIST 9932.76
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 27 °C

6. UITP Türkiye Konferansı gerçekleştirildi

6. UITP Türkiye Konferansı gerçekleştirildi
6. Uluslararası Toplu Taşımacılar Birliği (UITP) Türkiye Konferansı, İstanbul Ulaşım A.Ş. ev sahipliğinde gerçekleştirildi.

Taksim’deki The Marmara Hotel’de gerçekleştirilen konferansta, birliğin yönetim kurulu toplantısına da katılan dünyanın önde gelen kentlerinden bakan, yönetim kurulu başkanı ve CEO gibi üst düzey karar vericileri yer aldı.

Londra Ulaşım İdaresi Başkanı da olan UITP Başkanı Sir Peter Hendy’nin başkanlık ettiği konferans, “Toplu Taşımacılıkta Planlama, Tasarım ve İnşaat” merkezinde yürütüldü. Konferansta, ana başlıklar çerçevesinde yapılan sunumlar, teknikler ve tasarım konuları ile toplu ulaşım sistemlerinin hukuki ve finansmanı konuları ele alındı.

Konferansın kapanışında AA muhabirine açıklama yapan İstanbul Ulaşım A.Ş. Genel Müdür Vekili Ali Yandır, dünyadaki tüm toplu taşıma kuruluşlarının üst düzey yöneticilerini İstanbul’da ağırlamaktan memnuniyet duyduklarını dile getirerek, bu şekilde tüm dünyanın İstanbul’un ulaşım yatırımlarını görme fırsatını yakaladığını söyledi.

Yandır, öncelikle raylı sistemlerle ilgili yaklaşık 50 ülkenin CEO ve yöneticilerinin konferansta bir araya geldiğini anlatarak, “Raylı sistemlerde gelişmeler neler? Dünya raylı sistemlerinde nereye gidiyor? Bu tür konuların ele alındığı ve karşılıklı görüş alışverişinin yapıldığı, oldukça faydalı olduğuna inandığım bir toplantı oldu. Avustralya, Fransa ve ABD başta olmak üzere, raylı sistemin en yetkin otoritelerinin en yetkin kişileri, burada görüşlerini açıkladı. Dünyanın şu anda bu konuda vardığı ve varmak istediği uygulamalar hakkında bilgiler alındı. Ülkemizin çeşitli yerlerinden gelen ulaşımla ilgili yetkililer de ‘bu konularda neler yapılabilir’ diye görüşler aldı” diye konuştu.

– Flausch: “Türkiye’yi tebrik ediyorum”

UITP Genel Sekreteri Alain Flausch da başta İstanbul olmak üzere Türkiye’de son dönemde toplu taşımacılık alanında ciddi gelişmelerin yaşandığını ifade ederek, İstanbul’un 2023 Raylı Sistem Vizyonu ile UITP’nin 2013 Toplu Taşımacılıkta Politik Taahhüt Ödülü kazandığını hatırlattı.

Flausch, UITP Yönetim Kurulu olarak 2015 toplantılarını İstanbul’da yaparak projelerin tüm diğer üst düzey yöneticiler tarafından yerinde görülmesini arzuladıklarını belirterek, “İlk defa İstanbul’a 2000’de geldim. Bu çabalar henüz yeni başlıyordu. Şehrin geleceğinde önemli trafik sorunlarının olacağı da belliydi. Dolayısıyla hem hükümet hem de belediye düzeyinde, çok büyük bir çaba göstermek gerekiyordu. Baktığımızda şehrin ulaşımı adına hakikaten çok büyük bir mesafe kaydedilmiş ve önemli önlemler alınmış. Türkiye’yi tebrik etmek istiyorum hem belediye hem de hükümet düzeyinde” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2132 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim