• BIST 9915.62
  • Altın 2440.177
  • Dolar 32.4575
  • Euro 34.7559
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 15 °C

Tren rayında gidebilen otomobil geliştirildi

Tren rayında gidebilen otomobil geliştirildi
Mercedes, 79 kilogram ağırlığında ve 56 santimetre boyutunda özel teker tasarımına sahip tren rayında gidebilen Smart marka otomobil geliştirdi.

Günümüzde hemen hemen tüm otomobil üreticileri şu sıralar sürücüsüz otomobillere ve alternatif enerji kaynakları ile çalışabilen araçlara yoğunlaşmış durumda.

Üretici firmalar adeta daha gelişmiş teknik özelliklere sahip ve daha iyi bir deneyim sunan otomobil geliştirmek için birbirileri ile yarışıyor. Mercedes ise, tren tabanlı olarak ürettiği yeni Smart otomobil ile otomobillerin farklı kullanım alanlarının da olabileceğine dikkat çekti. Smart otomobilin ve trenin bir birleşimi olarak düşünebileceğimiz bu araçta tren rayında hareketi sağlamak üzere 79 kilogram ağırlığında ve 56 cm boyutunda özel tekerler kullanılıyor. İngiliz tren mühendisliği uzmanı Interfleet ile ortaklaşa gerçekleştirilen proje ile ortaya çıkan otomobilde direksiyonun iptal edildiği ve ön aksların sabitlenerek güvenliğin artırıldığı belirtiliyor.

Böylece sağa veya sola hareket etme imkanı olmayan tekerlerin yoldan çıkma ihtimali de engellenmiş oluyor. Yapılan testlerde umut verici görünen otomobilin düşük hızlarda 16 kilometre boyunca raydan çıkmadan ilerleyebildiği söyleniyor. Testler sırasında lisanslı bir makinistin otomobili yönettiği de diğer söylenenler arasında. Otomobil içerisindeki ekran, tren raylarını gösteriyor ve böylece yola hakim bir şekilde sürüş gerçekleştirmek mümkün oluyor. Test için 6 ay içerisinde geliştirilen otomobilin eski haline döndürüldüğü ve yeniden sokaklarda kullanılabilecek hale getirildiği dile getiriliyor.

Mercedes’in niye böyle bir otomobil ürettiği ve kimin böyle bir otomobil kullanmak isteyeceği ise merak konusu.

 

Bu haber toplam 2039 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim