• BIST 9887.6
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Karaman'a modern tramvaylar alınacak

Karaman'a modern tramvaylar alınacak
Karaman’ın merkezinde Otogar-Şehir merkezi-Devlet Hastanesi-Üniversite ve Organize Sanayi Bölgesi arasında kurulacak hatlarla çalıştırılması düşünülen tramvaylar, yeni alınacak.

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, projelerinin arasında bulunan tramvayı Karaman’a mutlaka kazandıracaklarını söyledi.

Belediye çalışmalarını; Bakanlık Projeleri ve belediye hizmetleri olmak üzere iki kategoride sürdürdüklerini belirten Başkan Çalışkan, “Projelerimizden bir tanesi Karaman’a tramvayı kazandırmak. Bu belki çoğuna göre uçuk bir proje olarak gelebilir.Ama biz bunun alt yapısını tamamlıyoruz. Şehrin trafik eylem planında tramvay yoktu, şimdi biz bunu dahil ettik ve önümüzdeki günlerde Karaman’ın yeni trafik eylem planını ihaleye çıkacağız” dedi.

Çalışkan, bu konuda Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı ile yaptıkları görüşmelerin oldukça olumlu geçtiğini kaydederek eski Bakan Lütfi Elvan’ın da Karaman’a tramvay kazandırılması konusunda talimatlarının olduğunu vurguladı.

BAKANLIK İŞBİRLİĞİ İLE YAPILACAK

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, “Projeyi hazırlayacağız ve yapımını Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın üstlenmesi için sözleşme yapacağız. Bakanlık zaten bazı illerde bu tür yapımları üstlendi ve Karaman’ın tramvay yapımını da Ulaştırma Bakanlığı –Karaman Belediyesi iş birliği ile hayata geçireceğiz” diye konuştu.

TRAMVAYLAR YENİ ALINACAK

Karaman’ın merkezinde otogar-Şehir merkezi-Devlet Hastanesi-Üniversite ve Organize Sanayi bölgesi arasında kurulacak hatlarla çalıştırılması düşünülen tramvaylar, yeni alınacak. Daha önce gündeme gelen Konya Büyükşehir Belediyesi’nin eski tramvaylarından vazgeçildi. Karaman’a gelecek tramvaylar son sistem ve modern olacak.

Bu haber toplam 4530 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim