• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 23 °C

Bursa'da üretilen yerli vagonlar raya indi

Bursa'da üretilen yerli vagonlar raya indi
Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı.

Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Yerli tramvayların ardından Bursa’da üretilen yerli hafif raylı sistem araçlarından 2’si Burulaş’ta saha testlerine başladı. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, hat üzerinde yapılacak testlerin ardından 2 ay içinde yeni vagonlarla yolculu seferlerin yapılabileceğini söyledi.

Bursa’yı demir ağlarla örme hedefi doğrultusunda raylı sistemi Görükle, Emek ve Kestel’e ulaştıran, T1 tramvay hattı ile kent içi ulaşım sisteminin yüklerini en aza indiren Büyükşehir Belediyesi’nin 60 vagon ve 12 tramvay alımı için açtığı ihaleyi kazanan Durmazlar firması, 2 vagonun üretimini tamamladı.

Üretimi tamamlanan araçlar Burulaş’a getirilerek, saha testlerine başlandı. Vagon ve tramvay ihalesini yerli firmanın almasıyla yaklaşım 300 milyon TL’lik bir tasarruf sağlanırken, yabancı bir firmanın ihalesi alması halinde 2 yıl içinde teslimi yapılacak araçlar, birkaç ay içinde teslim edilerek önemli bir zaman tasarrufu da sağlanmış oldu.

VAGON SAYISI 3 KAT ARTIYOR

Burulaş sahasında testleri devam eden aracı inceleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, mevcut 48 vagona geçen dönem 30 adet vagon daha ilave ettiklerini, son yapılan ihale ile de vagon sayısının 3 kat artarak 138’e ulaşacağını söyledi. Göreve geldikleri ilk gün yerli tramvay üretimi konusunda kararlı olduklarını, düne kadar yabancı ülkelerden alınan araçların yerli olarak hem daha ekonomik hem de daha kaliteli üretilebileceğini savunduklarını hatırlatan Başkan Altepe, “Bugün geldiğimiz noktada yerli tramvay ve vagonlarımız hem Bursa’da hem de çevre illerde boy gösteriyor. Araç parkımızı genişletmek ve raylı sistemde kapasite artışı sağlamak amacıyla açtığımız 60 vagon ve 12 tramvay ihalesinin ardından üretime başlayan firma, 2 aracın üretimini tamamladı. Bu araçların saha testleri yapılıyor.

Eğer bu ihaleyi yabancı bir firma alsaydı, 2 yıl içinde üretime başlayacaklardı. Ancak şimdi birkaç ay içinde araçların teslimi başladı. Yakında hat üzerinde testler başlayacak ve 2 ay içinde de yolculu seferlere başlamasını planlıyoruz. Birinci sınıf en üst kalitedeki araçlarımız başta doğu hattında yaşanan sorunları çözüme kavuşturmuş olacak. Üretimi tamamlanan araçları da sisteme entegre etmeye devam edeceğiz” dedi.

Bu haber toplam 3271 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim