• BIST 9071.89
  • Altın 2325.249
  • Dolar 32.3748
  • Euro 35.032
  • İstanbul 21 °C
  • Ankara 21 °C

Vadistanbul Havaray projesinde ÇED süreci başladı

Vadistanbul Havaray projesinde ÇED süreci başladı
Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu Güzergahı arası mevkiindeki Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafıdan yapılması planlanan Vadistanbul Havaray projesinde ÇED süreci başladı.

Vadistanbul Havaray projesiyle ilgili ÇED süreci başladı.Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu Güzergahı arası mevkiindeki Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafıdan yapılması planlanan Vadistanbul Havaray projesi ile ilgili olarak İstanbul Valiliği’ne sunulan PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelendi ve uygun bulundu.

Toplam 7 milyon 500 bin TL’lik bedelle yapılacak Vadistanbul Havaray projesi 750 metre uzunluğunda olacak. Vadistanbul Havaray projesi özel bağımsız viyadükler üzerinde olacak şekilde tasarlandı.

Proje alanı, Şişli ve Kâğıthane ilçeleri sınırları içinde, Haliç’in kollarından biri olan Kâğıthane Deresi ve vadi boyunca konumlanmaktadır. Bu alan içerisinde kalan dere uzunluğu yaklaşık olarak 8 kilometre olarak tasarlandı.

Vadistanbul Havaray projesi güzergahı!

Türkiye’de ilk defa raylı sistem alanında özel sektör teşebbüsüyle işletmeye alındıktan sonra İstanbul Büyükşehir Belediyesi’ne devredilecek olan “Vadistanbul Havaray Projesi” ‘nin hat uzunluğu yaklaşık 750 metre uzunluğunda olup, tamamıyla projeye özel bağımsız viyadükler üzerinde olacak şekilde tasarlandı.

Hatta iki adet istasyon bulunuyor. Bu istasyonlardan Vadistanbul tarafında olanı viyadükte konumlandırılmış olup, iki yan perondan oluşuyor. Perondan çıkan yolcular Vadistanbul Alışveriş kompleksine bu binanın 2. katından ulaşabilecekler, istasyona olan diğer giriş ise Vadistanbul yerleşkesinin doğu tarafına konumlandırıldı.

Hattın ikinci İstasyonu olan Seyrantepe İstasyonu ise depo/bakım atölyesi ile birlikte viyadükte konumlandırılmış olup iki yan perondan oluşmaktadır. Füniküler sistemin makine odası ve control ünitesi bu istasyonda bulunuyor. İstanbul Büyükşehir Belediyesi metro işletme şirketi olan Ulaşım AŞ.’nin uhdesinde olan M2 Yenikapı-Hacısoman hattı duraklarından Sanayi İstasyonuna, GS TT Arena stadyumu tüneli ile entegre olacak. Stadyumdaki etkinliklere gelecek olan yolcuları–özellikle hafta sonları-Vadistanbul avm ve dinlenme alanlarına taşınması planlanıyor.

Proje alanı, Şişli ve Kâğıthane ilçeleri sınırları içinde, Haliç’in kollarından biri olan Kâğıthane Deresi ve vadi boyunca konumlanmaktadır. Bu alan içerisinde kalan dere uzunluğu yaklaşık olarak 8 kilometre olarak belirlendi.

Proje alanının kuzeyi Şişli ilçe sınırları içindeki orman alanları, batısı Eyüp ve Kâğıthane ilçeleri, doğusu Şişli-Ayazağa ve Kâğıthane ilçesi konut alanları, güneyi Kâğıthane ilçesi konut alanları ile çevrelenmekte olup,”Sadabad Tarihi ve Kentsel Sit Alanı ve Etkileşim Geçiş Alanı” sınırlarına dek uzanan alanı kapsıyor.

Sarıyer İlçesi, Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu güzergahı arası Raylı Sistem Hattı Projesi –Vadistanbul Havaray Projesi’nin inşaat aşamasında, yılda 300 gün günde 8 saat çalışılacak olup, proje inşaat aşamasında teknikidari personel ve işçi olmak üzere 50 personelin istihdam edileceği öngörülüyor. Söz konusu proje işletme aşamasında da 5 kişi çalıştırılması düşünülüyor.

Hattın Uzunluğu: 750 m

Her iki istasyon arası kot farkı: ~40 m

Araçların işletme hızı: 0-12 m/s

Seyahat Süresi (ortalama hız,0-8 m/s): 2,63 dakika

İstasyonda bekleme süresi: 100 saniye

Araç Sayısı: 2 Boji Sayısı: 2 adet/araç

Araçların taşıma kapasitesi: 20 ton/araç

Yapılan açıklama!

İstanbul ili Sarıyer ilçesi Cendere Vadisi ve Seyrantepe İstasyonu- TT Arena Stadyumu Güzergahı Arası mevkiindeki Artaş-Aydınlı-Invest-AFK Adi Ortaklığı tarafıdan yapılması planlanan Vadistanbul Havaray projesi ile ilgili olarak İstanbul Valiliğimize sunulan dosyayı PTD Dosyası Çevresel Etki Değerlendirmesi Yönetmeliği’nin 17. maddesi doğrultusunda incelenmiş ve uygun bulunmuş olup, projeye ilişkin ÇED Süreci başlamıştır.İlgililere ve kamuoyuna duyurulur.

Bu haber toplam 4469 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim