• BIST 8770.09
  • Altın 2238.51
  • Dolar 32.3377
  • Euro 35.0943
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 11 °C

Keçiören Metrosu 2016’da yolcu taşımaya başlayacak

Keçiören Metrosu 2016’da yolcu taşımaya başlayacak
Keçiören Metrosu’nun açılışının, ‘tünel açmadaki aksaklık ve ‘elektromekanik ihalenin iptal edilmesi’ gerekçeleriyle geciktiğini belirten Keçiören Belediye Başkanı Mustafa, tarih verdi: “2016’nın ilk aylarında yolcu taşımaya başlamasını bekliyoruz.”

Kentte, yaklaşık 12 yıl önce yapımına başlanan ve bir türlü bitirilemeyen Keçiören Metrosu’nun Mecidiye istasyonunda, geçtiğimiz günlerde bir işçinin yüksekten düşerek hayatını kaybetmesi, gözleri tekrar metro inşaatına çevirdi.

15 Temmuz 2003’te Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımına başlanan ve 2005’te bitirilmesi planlanan Keçiören Metrosu inşaatı, aradan geçen 12 yıla rağmen halen bitirilemedi. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’na devredilen metro inşaatındaki çalışmalar sürerken, 17 Şubat 2014’te Sincan Metrosu açılışında konuşan dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’ın, “Keçiören metrosu da yıl sonunda test sürüşlerine başlayacak, 2015’te de hizmete alacağız” demişti.

Kent sakinleri, “Metronun verilen açılış tarihleri bir türlü tutmadı” derken, metro inşaatının bir an önce bitmesini istediklerini aktaran Keçiören Belediye Başkanı Mustafa Ak ise metronun akıbeti ilgili Ankara Hürriyet’e konuştu:

GECİKMENİN NEDENİ AKSİLİK

“Bakanlıktan almış olduğumuz bilgiye göre birkaç aksilik yaşandığı için bu gecikme oldu. Keçiören Metrosu’nun tamamı yer altındadır. Yer altında iki problemle karşılaşıldı, birinci problem; köstebekle tünel açılamadığı için buralarda patlatma sistemiyle tünel açıldı. İkinci problem ise; elektromekanik ihalenin iptal edilmesi oldu. Bu da ciddi bir gecikmeye neden oldu. Metro hattı bir de derenin altından geçiyor, bu da her zaman için suyla temas etmesi anlamına geliyor. Şu an ki çalışmalarda aksama ve duraksama söz konusu değil. Teknik ve hukuki gerekçelerle bir gecikme söz konusu oldu.

HER TÜRLÜ DESTEĞİ VERİYORUZ

Metro çalışmaları devam ediyor, özellikle ince işleri tamamlandı. İstasyonlar tamamlandı, elektromekanik ihalesini bekliyoruz, ihale ile birlikte vagonlar konmuş hale gelecek. Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı bize metroda bu yıl sonu itibariyle deneme seferlerinin başlayacağı bilgisini verdi. 2016’nın ilk aylarında yolcu taşımaya başlamasını bekliyoruz. Metronun bir an önce bitmesini istiyoruz, bitmesi için de her türlü desteği veriyoruz.”

KAZA MECLİS GÜNDEMİNDE

Öte yandan CHP Ankara Milletvekili MURAT EMİR, Mehmet Kalaycı’nın hayatını kaybetmesinin ardından metrodaki çalışmalarla ilgili TBMM’ye bir soru önergesi verdi. Kalaycı’nın istasyonun havalandırma boşluğunda bulunan ızgaraların bağlantılarını sağlayan plastik kelepçelerin kopması sonucu, 10 metre yükseklikten beton zemine düştüğünü hatırlatan Emir, kazanın ihmaller zinciri sonucunda oluştuğunu ve kilolarca ağırlıkta bulunan demir ızgaraların plastik kelepçeyle sabitlenmiş olmasının iş cinayetine davetiye çıkardığını kaydetti.

Emir önergesinde şu soruları sordu: “Söz konusu şantiyede risk analizi yapılmış ve bu doğrultuda gerekli iş güvenliği önlemleri alınmış mıdır? Çalışana temel iş sağlığı ve güvenliği eğitimi ve bu işe özel iş güvenliği eğitimi verilmiş midir? Çalışanın yüksekte çalışma eğitimi ve yüksekte çalışabilir raporu var mıdır? Yüksekte çalışanların kullanması zorunlu olan baret ve halat gibi donanımlar bu kaza sırasında neden kullanılmamıştır? Bu ekipmanların iş sırasında kullandırılmasından sorumlu personel hakkında herhangi bir soruşturma başlatılmış mıdır?”

Bu haber toplam 3834 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim