• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Kayseri banliyö hattı ile raylı sistem entegre oluyor

Kayseri banliyö hattı ile raylı sistem entegre oluyor
Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, ulaşımı daha konforlu hale getirmek için önemli bir projeyi hayata geçireceklerini söyledi.

Başkan Çelik, Yeşilhisar-Sarıoğlan arasında hizmet verecek olan banliyö hattının şehir içindeki raylı sistemle entegre olacağını açıkladı. Başkan Çelik, bu projenin tersine göçü dahi başlatabileceğini kaydetti.

Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Yeşilhisar-İncesu-Kayseri ve Sarıoğlan-Kayseri arasında hizmet verecek olan banliyö hattı için çalışmaların sürdüğünü belirtti. Ulaştırma Bakanı ile Ankara’da detaylı bir görüşme yaptıklarını ve hemen ardından Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü yetkilileri ile Kayseri’de projenin detaylarını görüştüklerini hatırlatan Başkan Çelik, bu önemli projeyi çok daha mükemmel bir hale getirmek için yeni bir çalışma yaptıklarını söyledi.

Proje ile ilgili çalışmaların devam ettiğini dile getiren Başkan Çelik, “Son 20 yılda ilçelerdeki nüfus merkeze kaydı. Bu göçü durdurmak ve hatta tersine çevirmek için ilçelerde kalkınma hamlesi başlattık. İlçelere çok ciddi yatırımlar yapıyoruz. Hem alt ve üst yapıda sorunları çözüyoruz, hem de pek çok sosyal donatıyı hayata geçiriyoruz. Bunların yanı sıra ulaşımı daha hızlı ve konforlu hale getirmek için de projeler geliştiriyoruz. Banliyö hattı bu projelerimizin başında geliyor. Bu hattın daha verimli hale gelmesi için çok önemli bir projeyle banliyö hattını raylı sisteme entegre etme kararı aldık. Bu proje kapsamında Kaykoop yakınlarında tren yolunu, 1200 metrelik yeni bir hat yaparak raylı sistemle buluşturacağız. Böylece Sarıoğlan Banliyö Hattı raylı sistemle birleşecek. Batıda da Raylı Sistemin OSB’deki son durağından başlayarak Serbest Bölge önünden geçmek suretiyle Boğazköprü istasyonuna 4 bin 800 metre demiryolu hattı döşeyeceğiz. Böylece Yeşilhisar-İncesu istikametinden gelenlerin de entegrasyonu sağlanacak” dedi.

Projenin ulaşımda büyük bir rahatlık getireceğini ifade eden Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Çelik, Devlet Demiryolları Genel Müdürlüğü’nün konuyla ilgili çalıştığını dile getirerek, “Çalışmaların tamamlanmasından sonra bu çalışmaları Büyükşehir Belediyemizle paylaşacaklar. Bizler de gerekli projeyi tamamlayarak banliyö hattı ile raylı sistemin entegrasyonu için çalışmalara başlayacağız” diye konuştu.

Bu haber toplam 5097 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim