• BIST 9631.59
  • Altın 2475.941
  • Dolar 32.4479
  • Euro 34.4714
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 13 °C

Hollanda'nın tren ulaşımına rüzgar desteği

Hollanda'nın tren ulaşımına rüzgar desteği
Hollanda, 2018 yılına kadar tren ulaşımında kullanacağı enerjisinin tümünü rüzgar santralleriden karşılayacak.

Hollanda ulaşımdaki raylı sistemlerinde gereken enerjinin yüzde 100'ünü rüzgar enerjisinden karşılanacağını duyurdu. 

Eneco şirketinden yapılan açıklamaya göre, Eneco and VIVENS firmaları tarafından yenilenecek mevcut raylı sistemlerin yüzde 50 elektrik ihtiyacı rüzgar enerjisi ile karşılanırken, 2018 sonunda sistemin enerji ihtiyacının tamamı rüzgardan karşılanacak.  

Rüzgar enerji santralleri ile tren sisteminin yıllık ihtiyacı olan 1,4 teravat saatlik üretim sözü veren Eneco şirketi, bu rakama 2018 yılına kadar ulaşılacağını bildirirken, 1,4 teravatın başkent Amsterdam'daki tüm hanelerin yıllık enerji ihtiyacına denk geldiği bildirildi. 

Günlük 1,2 milyon insanın seyahat ettiği tren ağının enerji ihtiyacının yenilenebilir enerjiden karşılanmasının bir devrim olduğunu belirten, Eneco şirketinin Proje Sorumlusu Michel Kerkhof, iki şirketin bu anlaşmasının sektördeki karbon ayak izini azaltmaya yönelik büyük bir adım olduğunu belirtti. 
Kerkhof, Hollanda'da ulaşımda fosil yakıtlarının kullanımından dolayı karbondioksit (CO2) kirliliğinin toplam kirlilikteki payının yüzde 20'sini oluşturduğu belirterek, "Eğer fosil kaynakları tüketerek seyahate devam edersek, havadaki karbon seviyesi daha da artacak, ancak iki şirketin yaptığı anlaşmayla, vatandaşlar çevreye zarar vermeden, mesafeler ne kadar uzak olursa çevreyle dost seyahat etme imkanına kavuşacak" dedi. 
Öte yandan Uluslararası Enerji Konseyi verilerinde karadaki rüzgar enerji kurulu gücü 2000 yılından itibaren her yıl yaklaşık yüzde 24'ler seviyesinde arttığı belirtilirken, hükümetlerin istikrarla rüzgara yönelmeleri halinde önümüzdeki yıllarda dünya elektrik üretiminin yüzde 18'nin rüzgardan karşılanabileceği vurgulandı. 

Bu haber toplam 4889 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim