• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 21 °C

Samsun Valisi İbrahim Şahin’den Samsun-Ankara hızlı tren açıklaması

Samsun Valisi İbrahim Şahin’den Samsun-Ankara hızlı tren açıklaması
Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Ankara arası hızlı tren hattının yapılması halinde Samsun ile Ankara arasında ki mesafenin 2 saate düşeceğini açıkladı.

Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Kalın Demiryolu modernizasyon projesi ilk ray sökümü töreninde yaptığı konuşmada Samsun-Ankara hızlı tren projesine dikkat çekti.

Törende açılış konuşması yapan Samsun Valisi İbrahim Şahin, Samsun-Kalın Demiryolu projesinin tamamlandığında yük ve yolcu taşımacılığında trafiği rahatlatacağını ifade etti.

SAMSUN-ANKARA HIZLI TREN MESAFEYİ İKİ SAATE DÜŞÜRECEK

Vali İbrahim Şahin, “AB üzerinden en büyük hibenin kullanılacağı hattın inşaatına başlanılacak. Aslında Samsun-Amasya arasında bir iyileştirilme yapılmıştı. Ama şimdi daha ciddi bir çalışma yapılacak. İnşallah bu hat 2017 yılında bitecek. Bu hat sadece yük taşımasında değil, yolcu taşımasında da ciddi bir şekilde trafiği rahatlatacak bir alan olacak. Samsun-Ankara arasındaki demir yolu bin kilometrelik mesafenin üstünde. Ama Havza ile Delice arasında 200 kilometrelik bir yer bittiğinde 700 kilometrelik yol kısalıyor ve 400 kilometreye iniyor. Aynı zamanda hızlı trenin yapıldığı bir hat olarak da düşünüldüğünde ve hızlı tren yapıldığında hızlı trenin hızı 200 kilometre olacağından dolayı Ankara-Samsun arası iki saat olacak. Bu gerçekten sevindirici bir gelişme, inşallah buna ulaşacağız” dedi.

Avrupa Birliği(AB) hibe fonlarıyla finanse edilen en büyük ölçekli proje olduğu bildirilen Samsun-Kalın demir yolu hattı modernizasyon çalışmaları tamamlandığında 48 tarihi köprü restore edilerek, 30 köprü ve bin 54 menfez yeniden yapılacak.

2017 yılı sonunda tamamlanması planlanan proje 258,8 milyon Euroya mal olacak. Samsun-Kalın demir yolunun ilk ray sökümünün yapıldığı törene, AK Parti Samsun Milletvekili Ahmet Demircan, AK Parti Samsun Milletvekili Hasan Basri Kurt, Samsun Valisi İbrahim Şahin, TCDD (Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demir Yolları) Genel Müdürü Ömer Yıldız, Ulaştırma Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Dış İlişkiler ve AB Genel Müdürü Bekir Gezer, AB Türkiye Delegasyonu Yetkilisi François Begeot, firma yetkilileri ve resmi kurum çalışanları katıldı.

Bu haber toplam 2562 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim