• BIST 9079.97
  • Altın 2300.766
  • Dolar 32.3336
  • Euro 35.1039
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

TCDD Erzurum’da 9 ayda 49 bin yolcu taşıdı

TCDD Erzurum’da 9 ayda 49 bin yolcu taşıdı
Devlet Demiryolları Erzurum işletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, 2015 yılı ilk 9 ayında 49 Bin 384 yolcunun Devlet Demir Yolları ile seyahat ettiğini söyledi.

Son yıllarda tren raylarının yenilenmesi ve yolcu vagonlarının daha rahat hale getirilmesiyle demir yolları yolculuğuna ilgi arttı.

Her yıl biraz daha yolcu sayısının artmasını sağlayan bu yenilikler, demir yollarında gelirinde artmasını katkı sundu. Demir Yollarında hizmet kalitesinin her geçen yıl daha da arttığını ifade eden Devlet Demiryolları Erzurum işletme Müdürü Yunus Yeşilyurt, geçmiş yıllara göre yolcu taşıma sayısında artış yaşandığını söyledi.

Yolcu sayılarını açıklayan Yeşilyurt, “Devlet Demir Yolları olarak, 2015 yılı ilk 9 ayında 49 Bin 384 yolcumuza bilet kestik. 214 yılının tamamında ise 60 Bin 392 bilet kesmiştik. Bu yılın bitmesine 3 ay kaldığını düşünürsek bu sayıda artacak ve geçen yıl ki bu aya kadar ki zamanımıza bakarsak bir artış olduğunu da görülmektedir. Yolcu taşıma sayılarına baktığımızda, demiryolunu tercih edenlerin sayısında bir artışın görüldüğünü söylememiz mümkün. İnsanımızın trene olan ilgisi yeniden canlanıyor. Geçtiğimiz yıllara göre yolcu taşıma sayısında önemli artış var. Trenlerin geçmiş yıllara göre daha konforlu ve daha hızlı olduğunu düşünürsek bu artışın nedeni de ortaya çıkmış oluyor.” dedi.

EN ÇOK YOLCU YAZ AYLARINDA

Yaz aylarında yolcu sayısında büyük bir artış olduğuna dikkat çeken Yeşilyurt, “Özellikle yaz aylarında vatandaşların ilk tercihi arasında Devlet Demiryolları geliyor. Bu yıl Haziran, Temmuz ve Ağustos aylarında toplamda 17 Bin 970 bilet kestik. Bu rakam yılın diğer zamanında 4-5 ayına tekabül ediyor. En güvenli yolculuğun demiryolundan geçtiğini bizlere söyleyen vatandaşlarımıza, bizde kaliteli hizmet için elimizden geleni yapıyoruz. İlerleyen yıllarda hızlı trenin de şehrimize gelmesiyle Trenle yolculukta adeta patlama yaşanacaktır.” diye konuştu.

548 BİN TL GELİR

Devlet Demir Yolları, yolcuların tercihi arasında ilk sıralarda yer aldığını belirten Yeşilyurt, tren ile seyahatin ekonomik ve güvenilir olduğunu söyledi. Yeşilyurt, “Geçmişte sadece üniversite öğrencileri ve dar gelirli vatandaşlar trenleri tercih ediyordu. Şimdilerde bürokrat kesimden, siyasilerden kısacası her kesimden vatandaş tren yolunu tercih ediyor. Taşıdığımız yolculardan da yılın ilk 9 ayında 548 Bin 906 Bin TL gelir elde ettik.

Bu rakam 2014 yılının tamamın da ise 690 Bin 297 TL’ydi. Tren yoluna rağbet artıyor. Ekonomik ve güvenilir olduğu için tren yolu büyük rağbet görüyor. Demiryolları cumhuriyetin ilk yılarında, büyük atılım gerçekleştirilmiş, Atatürk döneminde önemli adımlar atılmıştır. Bu günde demir yolarının gelişmesi için çalışmalar yapılıyor, yapılan çalışmalardan sonra insanlar daha kısa sürede ve daha rahat olarak, gitmek istedikleri yere gidebileceklerdir.” şeklinde konuştu.

Bu haber toplam 2660 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim