• BIST 9068.98
  • Altın 2324.567
  • Dolar 32.3719
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

Yolu okyanustan geçen bir tren

Yolu okyanustan geçen bir tren
İstanbul-Bağdat demiryolunun başlangıç istasyonu olarak 1908’de yaptırılan ve İstanbul’un en önemli anıt binaları arasında yer alan Haydarpaşa Garı’ndaki trenlerden biri hareket etmemesine rağmen sanatseverlerin ilgisini çekiyor.

Son banliyö treni 18 Haziran 2013’te kalktığından beri sessizliğe bürünen ve sadece fotoğraf meraklıları ile gelin-damatların geldiği garda bekleyen onlarca tren farklı sanat dallarının sergilenmesini sağlıyor.

Geçtiğimiz ay gerçekleşen 15. Uluslararası Marmara Sualtı Görüntüleme Festivali kapsamında bir banliyo treni dünyaca ünlü sualtı fotoğrafçısı Alptekin Baloğlu’nun eserleriyle süslendi. Baloğlu’nun Büyük Okyanus ve Hint Okyanusu’nun yanı sıra Kızıldeniz , Maldivler , Malezya , Tayland ve İstanbul’da çektiği sualtı fotoğrafları 8 vagonlu trene yapıştırıldı.

Hayallere yolculuk Vagonların camlarında yer alan müren , denizatı , yunus , balina köpekbalığı , deniztavşanı gibi canlıların fotoğrafları ziyaretçileri farklı bir yolculuğa çıkartıyor. tren sabit durmasına rağmen sergiyi gezenler okyanus canlılarının yaşamlarına yolculuk ettiklerini hissederken , engin maviliklerin güzellikleri de vagonları renklendiriyor. Alptekin Baloğlu; “Tarihi garda bir trende fotoğraflarımın sergilenmesi beni mutlu ediyor. Çünkü fotoğraf sanatı insanları hayal dünyasına sürüklemek için çok doğru bir seçim. Bende trene binmeyi özleyen İstanbulluları farklı dünyalara götürebilirsem mutlu olurum” dedi.

TCDD 1. Bölge Ticaret Yolcu Servis Müdürü Veysi Alçınsu ise; “Kimi zaman Kızıldeniz’in aslan balığı kimi zaman İstanbul Boğazı’nın lüferi trene binenleri karşılıyor. Raylar üzerinde gitmese de bu trenin vagonları bizi okyanuslara yaklaştırıyor. İsteyen sanat ve fotoğraf tutkunlarının içinden okyanus geçen treni gezmesi için bekliyoruz” diye konuştu.

Bu haber toplam 2357 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim