• BIST 9452.26
  • Altın 2497.062
  • Dolar 32.585
  • Euro 34.7887
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 20 °C

Bursa'da ulaşıma yine zam!

Bursa'da ulaşıma yine zam!
Üst üste yapılan zamların ardından Türkiye’nin en pahalı toplu ulaşımını kullanan kentlerden biri olan Bursa’da Büyükşehir Belediyesi’nden ulaşıma bir zam daha geldi.

Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin iştiraki Burulaş’tan ulaşıma bir zam daha geldi.

Üst üste yapılan zamların ardından Bursa, Türkiye’de toplu ulaşımın en pahalı olduğu kentlerden biri haline gelmişti.

Burulaş bu kezse kart yükleme ücretlerine zam yaptı. Daha önce 3 lira yüklenebilen “Bukart”lara artık en az 5 lira yüklenmesi gerekecek.

Yani cebinde 5 lirası olmayan vatandaş, “Bukart”ını kullanamayacak.

Ulaşıma yapılan zamlardan sonra kart yükleme ücreti daha önce de 3 liradan 5 liraya yükseltilmiş, ancak vatandaşlardan gelen sert tepkilerin ardından geri adım atmak zorunda kalan Burulaş, kart yükleme ücretlerini yeniden 3 liraya çekmişti.

Bursalılar, “Bukart” zammına; artacağı söylenen asgari ücretin faturası daha zamlanmadan bizden çıkarılmaya başlandı sözleriyle sosyal medyadan tepki gösterdiler.

Burulaş yetkilileri ise, Bursada Bugün’e yaptıkları açıklamada, zamma herhangi bir gerekçe göstermezken, “Zamlandı, bundan sonra bu tarife geçerli olacak. Hepsi bu” demekle yetindiler.

Öte yandan haberin ardından Bursada Bugün’e açıklamalarda bulunan Burulaş Eski Yönetim Kurulu Üyesi DSP’li Necmettin Şengül, şu ifadeleri kullandı:

“12,5 yıl önce Bursaray’daki görevimi bıraktığım sırada Bukart bedeli 5-6 TL ve tek yolculuk da 40 kuruştu. O günden bugüne elektrik, işçilik ve yedek parça fiyatlarında artış %500’ü bulmadı ki bu zamlar yapılabilsin. Benzin, mazotta %300 zam yaptılar. Bizler benzini 1.49, mazotu da 1.23 TL’de bırakmıştık. Çok fazla uzatmadan BURULAŞ, BESAŞ şirketlerimizin arpalık ve başkanın gider havuzu olarak kullanılması önlenemez ise halkımıza zam zulmü devam edecektir. BURSARAY’da ulaşım bedeli 1.65 TL’yi ve BESAŞ ekmek de 70 kuruşu geçemez.”

Bu haber toplam 8766 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim