• BIST 9645.02
  • Altın 2429.254
  • Dolar 32.552
  • Euro 34.8813
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 19 °C

Erzurum'da tren yolculuğu ilgi odağı

Erzurum'da tren yolculuğu ilgi odağı
Erzurum TCDD İşletme müdürü Yunus Yeşilyurt, Erzurum’da demir yollarına yerli ve yabancı olsun vatandaşların ilgisinin her geçen gün arttığını ifade etti.

Yeşilyurt, Vatandaşların hem ekonomik hem güvenilir hem de rahat bir ulaşımı istemelerinden dolayı demir yollarını tercih ettiklerini söyleyerek, “Dünya da en çok tercih edilen ulaşım araçlarından birisi demir yollarıdır. Türkiye ‘de de ekonomik olması, rahat ve güvenli taşımacılık anlamında en çok tercih edilen ulaşım aracıdır.Bu yüzden demir yollarına ilgi sürekli artıyor” diye konuştu.

“DEMİR YOLLARININ 2015’TE TOPLAM GELİRİ 700 MİLYONU BULACAK”

Demir yolu taşımacılığının 2015’in aralık ayına kadar toplam gelirinin 597 milyon 719 bin TL olduğunu söyleyen Yeşilyurt şöyle konuştu; “Tabi biz hem kış sezonunda hem yaz tatilinde yerli ve yabancı turistlerin sürekli rağbet ettiği bir ulaşım aracıyız. Demir yollarının ekonomik katkısı; rakamsal olarak karşılığı son 11 ayda 597 milyon 719 bin TL’dir. Bu rakamın 2015’in sonuna kadar 700 milyon TL civarına ulaşacağını tahmin ediyoruz” dedi.

“DEMİR YOLLARINA RAĞBET ARTMAKTA”

Demir yollarına her geçen gün rağbetin arttığını ifade eden Yeşilyurt,”Her geçen gün demir yollarını iyileştirme çalışmaları var. Rağbet artmakta. Rağbet arttığından dolayı bizde hizmet kalitemizi yükseltmek zorundayız. Zaten birbirine paralel olarak artış sağlıyor.Tabi ki geçmiş yıllara mukayese edildiği zaman demir yollarında hem kalite hem hizmet sürekli artmaktadır. Bu da zaten yolcularımızın bize göstermiş olduğu teveccühlerinden, bizi tercih etmeleri bu hedefimize vardığımızın göstergesidir. Hem yazın hem kışın demir yollarına sürekli ilgi var. Her geçen gün ilgi odağı haline geliyoruz, insanlar demir yollarını tercih ediyor. Bunu yaz kış diye ayrım yapmamız çok doğru olmaz. Çünkü yazın yaz tatilinde, kışın kara yollarındaki aksaklıklardan dolayı özellikle demir yollarını tercih edenler var. Dolayısıyla yılın her bir gününde sözümün başında söylediğim gibi hem güvenilir hem ekonomik hem de rahat bir ulaşımı isteyenler demir yollarını tercih ediyorlar” şeklinde konuştu.

“MEVCUT YOLLARIN İYİLEŞTİRİLME ÇALIŞMASI TAMAMLANDI”

Yeşilyurt, Demir yollarının rehabilitasyon açısından yol yenileme ve düzenleme çalışmalarını yaptıklarını belirtti.Yeşilyurt,” Demir yolları öncelikle mevcut yolların rehabilitasyon açısından yol yenileme düzenleme çalışması yaptık. Balans ve kaynak çalışmaları yaptık.Bunun yanı sıra raylar değiştirildi.Mevcut yolların iyileştirilmesi çalışması Kars’a kadar tamamlandı” dedi.

“YERLİ VE YABANCI TURİSTLERİN KATKISI ÇOK”

Yunus Yeşilyurt,Erzurum da kış turizmin açılmasıyla yabancı ve yerli turistlerin demir yolları ulaşımına ekonomik olarak katkısının azımsanmayacak kadar çok olduğunu söyledi. Bunun da Erzurum ekonomisine ciddi anlamda katkı yaptığını söyleyebiliriz” dedi.

Bu haber toplam 3807 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim