• BIST 9883.11
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Ankara Hızlı Tren Garı 2016'da açılıyor

Ankara Hızlı Tren Garı 2016'da açılıyor
Türkiye’nin ilk havalimanı konseptinde yapılan Yüksek Hızlı Tren (YHT) Ankara Garı, 235 milyon dolar harcamayla tamamlanarak önümüzdeki yılın mayıs ayında hizmete açılacak.

Cengiz Holding-LİMAK Holding ve Kolin İnşaat ortaklığı ile yapımı süren tren garında 6 şeritli demiryolu olacak. İçinde 140 odalı oteli, ofisleri, toplantı salonları, 180 mağazası da bulunacak tren garı ile ilgili lansman toplantısı bu akşam Zorlu Center Raffles Otel’de yapıldı.

LİMAK Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, toplantıda yaptığı konuşmada şunları söyledi:

“Şunu çok iddialı bir biçimde söyleyebiliriz ki; şu anda lansmanını yapmakta olduğumuz yeni Ankara Tren Garımız modern anlamda belki de dünyanın en güzel, belki de en dikkat çekici yapılarından birisi olacaktır. Aynı zamanda eski tren garı ile bağlantılı bir şekilde çalışacaktır. Mayıs ayında açılışını yapmayı planladığımız Ankara Tren Garımızı sadece bir ulaşım istasyonu olarak değil, aynı zamanda bir yaşam, alışveriş, konaklama, toplantı merkezi ve şehrin en orta yerinde bulunan bir buluşma noktası olarak tasarladık. Bir yap-işlet-devret projesi olan Ankara Tren Garımız ihalesini 2013 yılında Cengiz-LİMAK-Kolin grupları olarak 19 yıl 7 ay işletme süresi teklif ederek kazandık. Toplamda 235 milyon dolara mal olacak projenin bugün itibariyle yüzde 80’ini tamamladık.”

OTEL DA VAR, BÜYÜK OTOPARK DA

Nihat Özdemir sözlerini şöyle sürdürdü:

“Günde yaklaşık 100 bin kişinin ziyaret edeceği yeni tren garında, 140 odalı bir otelimiz, yeme-içme mekanlarının da bulunduğu 180 adet perakende alanımız ve 2 bin 500 araçlık bir kapalı otoparkımız olacaktır. Ankara Tren Garı, bürokrasi ve iş dünyasının yeni bir buluşma noktası olacaktır. Buradaki kiralanabilir ofisler Ankara’ya sık gelen iş dünyası temsilcilerinin de işlerini kolaylaştıracaktır. 4 bin metrekareye varan toplantı salonlarımız sayesinde, bir işadamı birkaç saat içinde İstanbul’dan hızlı trene binerek Ankara’ya gelip toplantısını yaptıktan sonra tekrar İstanbul’a dönebilecektir. Toplantılarının birkaç güne yayılması durumunda, garın içerisinde bulunan 4 yıldızlı otelimizde de rahatlıkla konaklayabilecektir. Gar bünyesinde VIP ve CIP salonları da bulunacak. Ayrıca 25 bin metrekareye varan sosyal yaşam alanı sayesinde ziyaretçiler ve yolcular kaliteli vakit geçirecekler. Bizim tren garımız dünyanın en modern, en son model tekniklerle yapılmış, en kapsamlı, en geniş, içerisinde oteli dahi bulunan, bir tren garı değil, bir yaşam merkezi olarak tasarladık ve yaptık. Daha süremiz olmasına rağmen çok hızlı bir çalışma temposuyla bu tesisi mayıs ayında tamamlıyoruz.

Bu haber toplam 7369 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim