• BIST 9672.32
  • Altın 2500.365
  • Dolar 32.5848
  • Euro 34.8412
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 22 °C

Uzunköprü trenleri TBMM gündeminde

Uzunköprü trenleri TBMM gündeminde
Bircan: “Japonya 1 yolcu için tren hattını açık tutuyor, TCDD binlerce yolcuyu mağdur ediyor.”

Cumhuriyet Halk Partisi Edirne Milletvekili Erdin Bircan Türkiye Cumhuriyeti Devlet Demiryolları TCDD’nin yeni başladığı ‘Uzunköprü-Çerkezköy’ ve ‘Kapıkule-Çerkezköy’ tren seferlerini 15 Şubat 2016 Tarihi itibari ile durdurmasına tepki göstererek, “Japonya’da tek bir öğrenci için 3 yıldır açık tutulan hat varken, binlerce kişinin yararlandığı iki hattımız zarar ediyor gerekçesiyle kapatılıyor. Bu durum kabul edilemez.” dedi.

CHP’li Erdin Bircan TCDD’nin ‘Uzunköprü-Çerkezköy’ ve ‘Kapıkule-Çerkezköy’ tren seferlerini 1 Mart 2013’te kaldırdığını, 20 Ekim 2015’te tekrar açtığını ve 15 Şubat 2016 Tarihi itibari ile tekrar kaldırıldığını ifade ederek, “2 yılı aşkın süre kapalı kalan hat açılmasının üzerinden 4 ay bile geçmeden zarar ettiği iddiası ile tekrar kapatılmıştır” diye konuştu.

Konuyu Meclis gündemine taşıyan Erdin Bircan, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım’a bir soru önergesi verdi.

Bircan önergesinin gerekçesinde 20 Ekim 2015 tarihinde hattın açılışı nedeniyle Tekirdağ’da bir tören düzenlenip bu hattın tekrar sefere başlamasından duyulan memnuniyetin yetkililerce dile getirildiğini anımsatarak, verilen kararın Uzunköprü. Çerkezköy ve Edirne halkına yapılmış bir haksızlık olduğunu dile getirdi.

TCDD’nin zarar eden bir kuruluş olmasına rağmen ‘Uzunköprü-Çerkezköy’ ve ‘Kapıkule-Çerkezköy’ hatlarının aynı gerekçe ile kapatılmasının tartışma konusu olduğunun altını çizen Erdin Bircan, “TCDD birçok yurttaşımızın kullandığı bu iki hattı kapatırken, Japonya bir tek lise öğrencisi için hattı açık tutmaktadır. Hattı işleten Japon Demiryolları tek bir lise öğrencisi kızı mağdur etmemek için üç yıldır hattı zararına işletmekte, hatta trenin istasyona geliş-gidiş saatlerini, kızın okul saatlerine göre ayarlamaktadır.” dedi.

Konu hakkında bir açıklama da yapan Erdin Bircan, “Japonya 3 yıldır zarar ettiği halde 1 öğrenci için hattı açık tutarken, TCDD binlerce yolcunun seyahat ettiği hatları kapatıyor. Bu kabul edilebilecek bir uygulama değil” diyerek, Türkiye’de bir çok hattın zarar ettiğini ve zaten TCDD’nin de zarar eden bir kuruluş olduğunu sözlerine ekledi. “Kamusal bir görevi olan TCDD bunu unutmuş, seçim bölgeme giden tren hatlarını kapatıyor. Gerekçesi de zarar etmesi. Türkiye’de bir çok hat zarar ederken işletilmeye devam ediliyor ama” diyen Erdin Bircan, TCDD’nin Japonya’yı örnek alması gerektiğini kaydetti. Uzunköprü CHP İlçe Başkanı İnanç Sülüş ve Belediye Başkanı Enis İşbilen’in tren hatlarının iptal edilmesi ile ilgili bir basın açıklaması yaptığına da dikkat çeken Bircan, “Örgütümüz ve belediye, halkımızın da geniş katılımı ile bir basın açıklaması yaptı. Tren hatlarının tekrar açılması için de bir imza kampanyası başlattılar” dedi.

Bircan önergesinde,

“- TCDD ‘Uzunköprü-Çerkezköy’ ve ‘Kapıkule-Çerkezköy’ hatlarını neden iptal etmiştir?

– Tekrar açılması üzerinden 4 ay geçmemesine rağmen bu hattın kapatıldığı göz önüne alındığında, benzer kaç uygulama yapılmıştır? Bu hatlar hangileridir?

– TCDD’nin şuna işlettiği hatların kaçından zarar etmektedir? Bu hatlar hangileridir?

– TCDD zarar ettiği tüm hatları kapatmakta mıdır?

– TCDD bugün kadar kaç hat kapatmıştır? Bu hatların kapatılma gerekçeleri nelerdir?

– 20 Ekim 2015 Tarihinde hatların yeniden açılması ile ilgili düzenlenen tören için ne kadar para harcanmıştır?

– Hattın açık kaldığı 4 aydan kısa sürede kaç yolcu bu iki hattı kullanmıştır?

– TCDD kamu yararı için çalışan bir kuruluş değil midir?

– Japonya’nın tek bir öğrenci için bir hattı açık tuttuğu düşünüldüğünde binlerce insanın yararlandığı 2 hattın kapatılmasını nasıl değerlendirmektesiniz?” sorularına yanıt aradı.

Bu haber toplam 3388 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim