• BIST 9079.97
  • Altın 2324.233
  • Dolar 32.3553
  • Euro 34.9392
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 13 °C

TCDD Genel Müdürü Yıldız, Malatya trambüs sistemini inceledi

TCDD Genel Müdürü Yıldız, Malatya trambüs sistemini inceledi
TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız ve Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun Trambüsleri inceledi.

Trambüs Bakım istasyon’unda yapılan incelemeye TCDD Genel Müdürü Ömer Yıldız, Genel Müdür Yardımcısı Ali İhsan Uygun, MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı katıldı.

İncelemede bulunan TCDD Genel Müdürü Yıldız ve beraberindeki heyete Trmabüslerle ilgili bilgi verildi. Trambüslerle ilgili teknik bilgilerin yanı sıra işletme ve bakım maliyetleriyle ilgili de ayrıntılı bilgiler aktarıldı.

“TRAMBÜSLER TAM BİR ÇEVRE DOSTUDUR”

MOTAŞ Genel Müdürü Enver Sedat Tamgacı, konuyla ilgili yaptığı açıklamada; “TCDD Genel Müdürümüz Sayın Ömer Yıldız Trambüs işletmemizde incelemelerde bulundu. Kendilerine işletmemiz ve Trambüs araçlarımızla ilgili bilgilendirmelerde bulunduk. Toplu taşım alanında bürokrasiden yapılan bu ziyareti ve incelemelerinden dolayı teşekkür ediyoruz. Bildiğiniz gibi Trambüs sistemi dünyanın çeşitli ülkelerinde/şehirlerinde aktif olarak işletilirken ülkemizde ilk defa Malatya’da hayata geçirmiş bulunmaktayız. İşletme maliyetinin düşüklüğünün yanında bakım maliyeti de diğer toplu taşım araçlarının maliyetiyle kıyaslanmayacak kadar düşüktür. Ayrıca çevreye karbondioksit salınımı yapmadığından tam bir çevre dostudur. Sessiz çalıştığından dolayı da yine çevre dostu olduğunu tescillemiş bulunmaktadır. Bütün bunlarla birlikte elektrik enerjisiyle çalıştığından dolayı sürdürülebilir bir toplu taşım sistemidir. Bildiğiniz gibi dizel ve benzin gibi fosil yakıtlarda fiyat istikrarsızlığı ve zaman içerisinde kaynaklarının tükenme riski bulunmaktadır. Ancak elektrik enerjisi daha sürdürülebilir ve yenilenebilir bir enerjidir. TCDD Genel Müdürümüz Sayın Yıldız, Malatya’mıza kazandırdığımız yeni nesil toplu taşım aracı Trambüsleri incelemek için işletmemizi ziyaret etti. Kendilerine teşekkür ediyorum” dedi.

Bu haber toplam 2033 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim