• BIST 9079.97
  • Altın 2306.744
  • Dolar 32.3171
  • Euro 35.0321
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 17 °C

Bursa'da raylı sistem araç filosu güçleniyor

Bursa'da raylı sistem araç filosu güçleniyor
Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk yerli tramvaylarından oluşan 6 araçlık filosuna, çift sürücü kabinli 4 yeni aracı daha ilave etti,

​Bursa Büyükşehir Belediyesi, Türkiye'nin ilk yerli tramvaylarından oluşan 6 araçlık filosuna, çift sürücü kabinli 4 yeni aracı daha ilave etti, önümüzdeki günlerde teslim edilecek 2 araçla birlikte yerli tramvay filosu 12 araca çıkacak. Kültürpark'taki tramvay garajında düzenlenen törenle çift kabinli 4 yeni tramvay daha Durmazlar firması tarafından Büyükşehir Belediyesi'ne teslim edildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Kent Meydanı-Terminal T2 tramvay hattında imalat çalışmaları başlarken, diğer taraftan bu hatta kullanılacak olan tramvayların da üretimden çıkmaya başladığını söyledi. Yerli üretimin avantajlarını çok iyi kullandıklarını ifade eden Başkan Altepe, "Bu araçları yurt dışından sipariş etseydik ancak 2 yılda imalata başlayacaklardı. Şimdi ise biz 6 ay gibi kısa zamanda araçlarımıza kavuşmaya başladık" dedi. Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Durmaz da insanlığa hizmet kadar önemli bir şey olmadığını belirterek, bu hizmete vesile olanlardan emeği geçenlere kadar herkese teşekkür etti.

YERLİ ÜRETİM BÜYÜK AVANTAJ

Bursa'yı demir ağlarla örme hedefine emin adımlarla ilerlediklerinin altını çizen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Heykel - Garaj T1 Tramvay hattının ardından Kent Meydanı - Terminal T2 tramvay hattında bir taraftan imalat başlarken, diğer taraftan bu hatta kullanılacak araçların da üretiminin tamamlanmaya başladığını söyledi. Güçlü yerel yönetim ve yerli üretimin avantajlarını en iyi şekilde kullandıklarını dile getiren Başkan Altepe, "Bu araçları yurt dışından sipariş etseydik ancak 2 yılda imalata başlayacaklardı. Şimdi ise biz 6 ay gibi kısa zamanda araçlarımıza kavuşmaya başladık. Bir taraftan yaklaşık 9 kilometrelik Kent Meydanı - Terminal hattında imalat başlarken, bu hatta kullanacağımız 4 tramvayımız hazır, sefere alıyoruz. Bu araçlarımız T1 hattında ve daha sonra da İstanbul Caddesi'nde çalışacaklar. 6 tramvayımız hazır olacak ve 6 dakikada bir sefer olacak. Bu araçlar dünya standartlarının bile üzerinde, çift sürücü kabinli, manevraya ihtiyaç duymadan iki yönlü de hareket edebilecek. İki yanındaki kapılarla da daha kullanışlı ve kabiliyeti yüksek araçlar. Kısa süre de üstün kalitedeki bu araçları üreten Hüseyin Durmaz ve Durmazlar ailesini tebrik ediyorum. Onlar Türkiye'nin ve Bursa'nın gururu oldular. Sırada Samsun ve Kocaeli var ve yakında da inşallah bu araçlarımız Avrupa caddelerinde boy gösterecek. Yeni araçlarımız Bursa'mız için hayırlı olsun" diye konuştu.

Kurban kesilmesinin ardından yeni araçlar Büyükşehir filosuna dahil olurken, ilk sürüşü de Başkan Altepe yaptı.

ipekbocegi-001-001.jpgbaskan-altepe-tramvyai-kullandi.jpgipekbocegi.jpgbaskan-yeni-araci-test-etti.jpg

Bu haber toplam 1739 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim