• BIST 9079.97
  • Altın 2308.811
  • Dolar 32.3404
  • Euro 35.0923
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 19 °C

Bursa raylı üretimde Türkiye’nin gururu oldu

Bursa raylı üretimde Türkiye’nin gururu oldu
Bursa Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında üç yıl önce raylı sistem araçları üretimine başlayan Durmazlar firması, Türkiye’yi raylı sistem araçları üreten 6 ülkeden biri haline getirdi.

Büyükşehir Belediyesi, teknoloji ve tasarıma dayalı sanayinin gelişimine yönelik attığı adımların meyvesini de toplamaya başladı. Büyükşehir Belediyesi’nin danışmanlığında 3 yıl önce Türkiye’nin ilk yerli tramvayını üreten Durmazlar fabrikası, yine Büyükşehir Belediyesi’nin metro vagonlarının ve hızlı trenlerin bazı ekipmanlarının üretimiyle bu alanda Avrupa’nın en donanımlı ve modern fabrikalarından biri haline geldi.

Bursa’nın raylı sistem ağında kullanılacak metro vagonlarının üretimi hızlı devam ederken, Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Durmazlar Holding Yönetim Kurulu Bakanı Hüseyin Durmaz ile birlikte fabrikayı gezdi. Metro vagonlarının üretimini yerinde inceleyen Başkan Altepe, yeni vagonların içini gezerek, yetkililerden bilgi aldı.

Bir yandan Bursa’yı raylı sistem ağıyla örerken, bir yandan da tramvay ve metro vagonu üretiminin hızla devam ettiğini ifade eden Başkan Altepe, “Bursa’da yerli imalatın yapıldığı Durmazlar fabrikası Avrupa’nın en modern, en donanımlı fabrikalarından biri oldu. Dünya kalite ortalamasının üzerinde araçlar üretiliyor. Maliyetlerdeki avantajlar kaliteye yansıtılarak, dünyanın en kaliteli araçlarını Bursa’da üretiliyor. Bir yandan tramvay vagonları yapılırken, bir yandan metro kabinleri de burada yapılıyor. Burası çok yönlü imalat ve montaj ile birlikte 4-4’lük son sistem fabrikaya dönüşmüş oldu. Burası hem Bursa’nın hem Türkiye’nin gururu oldu. Burada üretilen araçlar yakında Kocaeli ve Samsun başta olmak üzere Türkiye’nin değişik şehirlerinde ve inşallah da Avrupa caddelerinde boy gösterecek. Ben Bursa’yı bu alanda da bir adım öne çıkaran tüm yetkilileri kutluyorum” diye konuştu.

Bu haber toplam 1491 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim