• BIST 9530.47
  • Altın 2478.029
  • Dolar 32.4426
  • Euro 34.705
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 15 °C

İstanbulun raylı sitem uzunluğu 800 kilometreyi geçecek

İstanbulun raylı sitem uzunluğu 800 kilometreyi geçecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, İstanbul Fuar Merkezinde düzenlenen Uluslararası Demiryolu, Hafif Raylı Sistemler, Altyapı ve Lojistik Fuarı Eurasia Rail’e katıldı. Açılış töreninin ardından fuar alanını gezen Yıldırım, basın m

Bakan Yıldırım, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin (İBB) verdiği bilgilere göre Üsküdar-Çekmeköy metrosunun büyük bir bölümünün yıl sonuna kadar açılacağını söyledi. Yıldırım, İstanbul’daki raylı sistemlere ilişkin şu bilgileri paylaştı:”Dudullu’ya kadar olan kısmı açılacak, ondan sonra bir miktar kalıyor Çekmeköy’e. O da 2017 yılının mart ayı, nisanı gibi bitmiş olacak. İBB Başkanımızın verdiği bilgiye göre. Üsküdar’da malum Marmaray’la da bu hat birleşmiş olacak. Böylece artık Anadolu yakasından,Kartal’dan Kadıköy’e, Kadıköy’den Marmaray’a isteyen Kadıköy’den değil Ayrılıkçeşme’den Marmaray’a bağlanacak, Üsküdar’dan da Ümraniye tarafına, Çamlıcatarafına gitmek isteyenler o tarafa rahatlıkla gidebilecekler. Pendik’ten de Söğütlüçeşme, Ayrılıkçeşme, Haydarpaşa bağlantısı bitince artık Ankara’ya, Sakarya’ya, Bilecike, İzmir’e gitme imkanı oluyor. Kartal’dan Sabiha Gökçen bağlantısı şu anda başladı, yapılıyor. Kaynarca’dan katılıyor, Kaynarca’dan hızlı trene katılıyor, oradan Sabiha Gökçen’e bağlantı yapılıyor, ileriki yıllarda artık Sultanbeyli üzerinden Ümraniye hattına da birleşmiş olacak. Böylece önümüzdeki 6-7 yıl içerisinde İstanbul raylı sitem uzunluğu 800 kilometreyi geçecek.”

Yıldırım, “15 milyonluk İstanbul’da her gün 29 milyon kişi yolculuk yapıyor. Dolayısıyla Marmaray, yıl sonu açılacak Avrasya Tüneli, Yavuz Sultan Selim Köprüsü, raylı sistemler tamamlandığında İstanbul’un trafiği hissedilir derecede rahatlayacak ama tamamen bitmez. Ancak hedef nedir? Sürdürülebilir ve katlanılabilir bir trafik, akışkanlık artacak” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 2206 defa okunmuştur
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim