• BIST 9079.97
  • Altın 2318.654
  • Dolar 32.35
  • Euro 34.9565
  • İstanbul 15 °C
  • Ankara 14 °C

Otogar-Sekapark tramvay hattının ilk rayları monte edildi

Otogar-Sekapark tramvay hattının ilk rayları monte edildi
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından Otogar ve Sekapark arasında yapımı gerçekleştirilen tramvay hattının ilk rayları döşendi.

İzmit’te bugün şehiriçi ulaşımını rahatlatacak çalışma olan hafif raylı sistem için tarihi bir gündü. 2017 yılının şubat ayında tamamlanıp hizmet girmesi beklenen Sekapark-Otogar arasında yapılacak tramvay hattı için altyapısı tamamlanan Yahya Kaptan Hanlı Sokak’ta ilk raylar döşendi. Rayların montajı için tören yapılmadı. Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Genel Sekreter Tahir Büyükakın ve belediye yetkililerinin katıldığı ilk ray montajının başlattı.

MAYIS AYINDA M.ALİPAŞA’YA DÖŞENECEK

İlk etapta Hanlı Sokak’ta 100 metre uzunluğunda ray montajı yapılacak. Rayların döşeneceği Hanlı Sokağın sağ ve solunda 3’er metrelik kaldırım bulunacak. Hanlı Sokak’taki çalışmalar tamamlandıktan sonra Yahya Kaptan Salkım Söğüt, Sarı Mimoza ve Necip Fazıl Caddelerinde çalışmalar sürdürülecek. 10 Mart’tan itibaren M.Alipaşa Mahallesi’nde tramvay için altyapı çalışması başlatılacak. Mayıs ayın sonunda da bu mahallede ray döşenmesine başlayacak. Polonya’da üretilen tramvay raylarından 1200 tonunun üçte ikisi İzmit’e geldi. Tramvay hattını yapan Gülermak firmasının taşeronu olan Mekik Ray firması’nın şimdilik 30 elemanı ray döşeme çalışmalarına katılıyor.

TRAMVAY SONRASI HEDEF METRO:

Kocaeli’de ilk kez raylı sistem için çalışma başlattıklarını belirten ve heyecanlı olduğunu söyleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Karaosmanoğlu, “Altyapı çalışmaları uzun sürüyor. Firma düzenli çalışmaya başladı, iş rayına girdi. Gidiş-geliş 14 km uzunluğundaki tramvay hattı için önemli bir başlangıç yaptık. Raylı sistemden sonra metro çalışmalarına başlayacağız. 2023 hedefleri öncesi 2018-19’da temelini atmayı hedefliyoruz.” dedi. Karaosmanoğlu, 550 günlük çalışma ile tamamlanacak tramvay hattının gelecek yıl şubat-mart ayında tamamlanıp hizmete açılacağını söyledi.

Bu haber toplam 2170 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim