• BIST 9563.79
  • Altın 2482.753
  • Dolar 32.4986
  • Euro 34.7453
  • İstanbul 17 °C
  • Ankara 26 °C

Huawei demiryolu projeleriyle sektörün yanında

Huawei demiryolu projeleriyle sektörün yanında
Dünyanın 3’üncü büyük demiryolu fuarı Eurasia Rail kapsamında, sektördeki birçok yenilikle birlikte, Huawei’nin dünyada ve Türkiye’de sektöre sunduğu raylı sistemler özelindeki çözümler, yönetici kurumlar ve sektör paydaşları ile birlikte ele alındı.

Demiryolu sektörünün önemli marka ve regülatör kurumlarını aynı çatı altında toplayarak, Avrasya bölgesinde sektörün nabzını tutan önemli organizasyonlardan biri haline gelen Eurasia Rail 3 – 5 Mart tarihleri arasında 6’ncı kez İstanbul’da gerçekleştirilirken, uzun süredir etkinliğin önemli katılımcılarından olan Huawei, bu yıl da Eurasia Rail’de yenilikçi ürün ve çözümleriyle yerini aldı.

Eurasia Rail kapsamında gerçekleştirdiği konuşmada, Huawei’nin demiryolu özelindeki inovasyon odaklı çözümlerini aktaran Huawei Enterprise Çözüm Yöneticisi Ufuk Yurtsever, şunları söyledi; “Huawei Türkiye Kurumsal Çözümler Departmanı, 2011 yılından itibaren ulaşıma ve özellikle de demiryolu ulaşımına çok büyük önem vermektedir. Huawei, bugüne kadar TCDD ile ana hatlarda gerçekleştirdiği projelerde edindiği tecrübeyle, kısa zamanda metro ve tramvay projelerinde de iletişim çözümleri konusunda çalışmaya başladı. Huawei bu anlamda, Türkiye için demiryolu iletişiminde katma değerli çözümler yaratan bir bilgi ve iletişim teknolojileri şirketi olarak konumlanmaktadır.”

Son dönem projeleri ile ilgili detayları da katılımcılarla paylaşan Yurtsever, sözlerine şöyle devam etti; “İletişim hatları için kullanılmakta olan SDH, DWDM, MPLS gibi teknolojilerin her birinde olgun ve ihtiyaca tam cevap veren ürünlerle projelere destek olmaktayız. Kablosuz iletişim konusunda, öncelikle ana hatlarda GSM-R kapsaması, metro projelerinde Wi-Fi ve eLTE çözümleri ile yer alıyoruz. Şu ana kadar Türkiye’de 1.200 km’lik demiryolu hattında Huawei GSM-R sistemleri kurulmaya devam ediyor. eLTE çözümü kapsamında Trunking özelliği ile kritik kablosuz telsiz iletişimi de sağlayabiliyoruz. Çok geniş bir yelpazede IP kameralarımız, kamera yönetim, analiz, sunucu ve veri depolama ürünlerimiz ile uçtan uca çözümler sunma kabiliyetine de sahibiz. Ayrıca, her ulaşım sisteminin vazgeçilmezi olan merkezi yönetim ve operasyon merkezleri için; sunucu, veri depolama, UPS, IP şebekesi gibi çözümlerimiz ile demiryolu işletmelerinin bu ihtiyaçlarına da cevap vermekteyiz.”

Yurtsever, gelecek hedefleri ile ilgili olarak ise; “Türkiye’de son yıllarda ivme kazanan demiryolu projeleri, sağlıklı bir eko-sistem oluşturma yolunda ilerliyor. Huawei olarak bu ekosistemin ayrılmaz bir parçası olmak ve gelecekteki projelerde sektöre özel ürün gruplarımız ile ihtiyaca uygun ve güvenilir çözümler sunmaya devam etmek istiyoruz” dedi.

Bu haber toplam 1983 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim