• BIST 9079.97
  • Altın 2310.506
  • Dolar 32.336
  • Euro 35.0929
  • İstanbul 19 °C
  • Ankara 22 °C

Esenboğa Havalimanı metrosu uzatılacak

Esenboğa Havalimanı metrosu uzatılacak
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, 20 kilometrelik Esenboğa Havalimanı Metrosu’nu 7 kilometre daha uzatarak Çubuk’ta inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversite kampusuna kadar götürme kararı aldı.

Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun 1 Kasım seçimleri öncesi yapılacağı müjdesini verdiği ve Ankara’nın 2023 projeleri arasında yer alan Esenboğa Havalimanı Metrosu ile ilgili çalışmalar tüm hızıyla devam ediyor. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı Havaray ile ilgili harita, sanat yapıları, istasyon ve etüt çalışmalarını sürdürürken projenin son halide netleşmeye başladı. Daha önce 20 kilometre olan ve Esenboğa Havalimanı’na kadar gidecek olan metro 7 kilometre daha uzatıldı. Yeni yapılan düzenleme ile birlikte Esenboğa Metrosu’nun son durağı Çubuk’taki Yıldırım Beyazıt Üniversitesi olarak belirlendi.

KUYUBAŞI’NDAN AKTARMA

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, yeni yapılacak Esenboğa Havalimanı Metrosu’nu 2016 yılı içerisinde tamamlanacak olan Keçiören Metrosu’na entegre edecek. Keçiören Metrosu’na binen vatandaşlar Kuyubaşı İstasyonu’nda aktarma yaparak Esenboğa Havalimanı’na gidebilecek. Havaray ile ilgili yeni bir karar alan Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, daha önce 20 kilometre uzunluğundaki metro hattını sadece Esenboğa Havalimanı ile sınırlandırmayarak Çubuk’ta inşa edilen Yıldırım Beyazıt Üniversitesi Kampusu’ne kadar uzattı. Böylelikle Havaray Metrosu’nun uzunluğu 27 kilometreye kadar ulaştı.

İHALESİ BU YIL YAPILACAK

Bakanlık metro çalışması ile ilgili tüm proje çalışmalarını 2016 yılının ortalarına kadarına kadar bitirmeyi planlarken metronun yapı ile ilgili ihaleye de yine bu yılın ikinci yarısında çıkmayı hedefliyor. Havaray Metrosu’nun 5 yıl içerisinde tamamlanması planlanıyor.

Bu haber toplam 1950 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim