• BIST 9094.06
  • Altın 2324.793
  • Dolar 32.3663
  • Euro 34.9559
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 16 °C

'Hızlı tren, Edirne'nin çehresini değiştirir'

'Hızlı tren, Edirne'nin çehresini değiştirir'
Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ, Bakan Yıldırım’ın hızlı tren konusundaki açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Edirne Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Recep Zıpkınkurt, hızlı tren projesinin kent için önemine vurgu yaparak, "Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum" dedi.

Zıpkınkurt,  yaptığı açıklamada, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım'a, İstanbul'dan Edirne'ye hızlı tren yapımına bu sene başlanacağına ilişkin açıklaması dolayısıyla teşekkür etti.

Hızlı trenin Edirne'de ticareti olumlu yönde etkileyeceğini belirten Zıpkınkurt, şunları kaydetti:

"Hızlı tren projesi, ilimiz için çok önemli. Bilindiği gibi, İstanbul'a 250 kilometre yakınız ve 2 saatlik bir kara yolu seyahati var. İstanbul'a gelen turistlerin yüzde 20'si Edirne'ye hızlı trenle gelirse Edirne'yi ihya eder. Edirnemizde hem tarihi eser sayısı fazla hem de ilimiz Avrupa'ya açılan sınır kapısıdır. Edirne'nin hızlı trenle beraber çağ atlayacağını düşünüyorum."

Esnaf da mutlu

Edirne Esnaf ve Sanatkarları Odaları Birliği Başkanı Emin İnağ da Bakan Yıldırım'ın hızlı tren konusundaki açıklamalarının kendilerini heyecanlandırdığını söyledi.

Hızlı trenin Edirne'yi her yönden uçuracak bir proje olduğunu aktaran İnağ, ''Hızlı tren demek, Edirne'nin şaha kalkması demektir. Edirne'nin her türlü ürününün, malının, toprağının değerlenmesi demektir'' şeklinde konuştu.

İnağ, Edirne'nin en fazla turist alan iller arasında yer aldığını ifade ederek, hızlı trenin gelmesiyle bu rakamların 10 katına çıkacağına işaret etti.

Esnaf olarak hızlı tren gelmeden bazı hazırlıklar yapmaları gerektiğini anlatan İnağ, şöyle devam etti:

''Hızlı tren geldiği gün burada üretilen ürünler çok daha değer kazanacaktır. Edirne'yi İstanbul'un mahallesi konumuna sokacaktır''

Bu haber toplam 1898 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim