• BIST 9079.97
  • Altın 2324.15
  • Dolar 32.3591
  • Euro 34.9446
  • İstanbul 13 °C
  • Ankara 12 °C

Kozan'a demiryolu hattı için ön çalışma başlatılıyor

Kozan'a demiryolu hattı için ön çalışma başlatılıyor
Adana’nın Kozan ilçesine demir yolunun gelmesi için ön çalışma başlatılıyor.

Ak Parti Adana Milletvekili Tamer Dağlı, Devlet Demiryolları 6.Bölge Müdürü Mustafa Çopur ile Kozan Kaymakamı Avni Oral ile bir araya gelen sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri, ilçeye demir yolunun gelmesi için ön çalışma için fikir alışverişinde bulunuldu.

Kozan Ticaret Odası toplantı salonunda yapılan toplantıda Osmaniye’nin kadirli ilçesinde daha önce ön çalışma başlatıldığı belirtilen demir yolu ile ilgili hattın Adana -İmamoğlu-Kozan ve Kadirli üzerinden geçerek Osmaniye’ye bağlanması noktasında ön çalışma başlatılacağı belirtildi.

Toplantıda, Kozan ve çevre ilçeler ile birlikte toplam 500 bin nüfuslu bölgede yılda 320 bin ton narenciye 300 bin ton buğday ve Mısır ile 400 bin ton madenin karayolu ile taşındığı, bu ürünlerin taşınması noktasında demir yollarının daha uygun olacağı görüşleri dile getirildi. Bu ürünlerin demir yolu hattı ile fabrikalara nakledilmesi noktasında İmamoğlu, Kozan, Kadirli ve Osmaniye üzerinden bir demir yolu hattı döşenmesi için ön tespit çalışmasının başlatılabileceği belirtildi. Bununla birlikte yaklaşık 500 bin nüfuslu bölgede yolcu taşımacılığının da yapılabileceği kaydedildi. Öte yandan demir yollarının gelmesi durumunda Kozan Organize Sanayi Bölgesindeki fabrikalarda artış yaşanacağı kaydedildi.

Kaymakam Oral, Milletvekili Dağlı; Kozan’da yılda 300 bin ton buğday, 400 bin ton cevher maden üretildiği ve ham maddelerin ürüne dönüştürülmesi noktasında fabrikalara daha kolay bir ulaşım yolu olması açısından Kozan’ın da tren yolu hattına kavuşması için çalışma başlatılabilmesi için bölgenin ekonomik tarım ve endüstriyel ile organize sanayi bölgelerinin kapasiteleri ile çevre ilçelerin ekonomik durumlarının tespiti noktasında bir çalışma başlatılacağını ifade ettiler. Ayrıca Kadirli, Kozan ile İmamoğlu ilçelerini içine alacak bu çalışma ile tonaj ve yolcu sayılarının daha da artacağı görüşünde birleşildi ve bu çalışmaların rapor halinde yetkililere sunulacağı kaydedildi.

Bu haber toplam 2211 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim