• BIST 9645.02
  • Altın 2430.366
  • Dolar 32.529
  • Euro 34.865
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 18 °C

Beylikdüzü metro bekliyor

Beylikdüzü metro bekliyor
Gayrimenkul piyasası 2 yılda yüzde 50 değerlenen İstanbul’un gözde ilçesi, ulaşım sorununa çözüm arıyor.

CHP’li Belediye Başkanı Erkem İmamoğlu, ilçenin bir ulaşım devrimine ihtiyaç duyduğuna vurgu yaptı ve çareyi anlattı: Bu yıl, Beylikdüzü – İncirli metro hattı ihalesi yapılacak. Ancak tek hat yeterli değil. Beylikdüzü’nün kuzeye bağlanması gerekiyor. Deniz ulaşımını kullanmak için acilen adım atılmalı.

İstanbul Beylikdüzü’nün CHP’li Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, projelerini ve çalışmalarını anlattı. “Bizim ilçe olarak sorunumuz yok” dedi. Tek sıkıntılarının İstanbul’un merkeziyle olan ulaşımdan kaynaklandığına vurgu yaptı. İmamoğlu, bu sorunu çözmenin yollarını anlattı. İşte o konuşma:

4 YILDA 100 BİN NÜFUS ARTIŞI

– Beylikdüzü’nde gayrimenkulün değeri 2 yılda yüzde 50 arttı. Bu artışta gerçekleştirdiğimiz kültürel ve sosyal etkinliklerin payı büyük. İlçemizin kendi içinde bir sorunu yok. Ama İstanbul’un merkezine ulaşımı sıkıntılı.
– İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın bize verdiği en son bilgiye göre bu yıl İncirli-Beylikdüzü metro hattının ihalesi yapılacak. 4 yılda 100 bin nüfus eklendi bölgemize. İncirli’den tek hat yeterli olmaz. İstanbul kuzeye doğru büyüyor. Beylikdüzü’nün kuzeye de bağlanması gerekiyor.

OTOBÜS HATLARI ELDEN GEÇSİN

– Beylikdüzü, Bahçeşehir ve Başakşehir üzerinden metro bağlantısı tasarımı var ama yatırım planlaması hâlâ yapılmadı. Burada bir ulaşım devrimine ihtiyaç var. Bu devrim 1-2 hat metro ile olmaz. Yoğun nüfus olan yerlerde kendi içinde de metro sistemlerinin kurulması gerekiyor.
– Otobüs hatlarının elden geçirilip düzenlenmesi gerekiyor. Avcılar-Beylikdüzü-Büyükçekmece hattında deniz ulaşımı kullanılabilir ama somut adım yok.

İLÇENİN YÜZDE 10’U YEŞİL ALAN

– Beylikdüzü’nün çevre sorunu yok. Projesini hazırladığımız, inşaatına başladığımız ya da bitmek üzere olan toplam 1.5 milyon metrekareye yakın yeşil alan var. Dolgu alan üzerinde yaptığımız 500-600 bin metrekarelik yeşil alan düzenlemesi ile 2 milyon metrekareye ulaşıyor. Bu rakam ilçenin yüzde10’u demek.
– Beylikdüzü için yaşam, çevre, ekonomi unsurlarını temel aldığımız bir plan hazırlıyoruz. 2016 içinde bitirip Beylikdüzü halkı ve İstanbul ile paylaşacağız. Burada amacımız kentin 15 yıl sonra nerede olacağını ortaya koymak.

BİZİM PARTİ KAYGIMIZ OLAMAZ

– Beyoğlu Belediye Başkanı’na terör saldırısı sonrası geçmiş olsun ziyaretine gittik. 21. yüzyılın yönetim biçimini, yerel yöneticiler belirlemeli. Herkes derdini bizimle paylaşıyor. Bu şehri emanet ettikleri kişiler biziz. Bizim egomuz, partimiz, kaygımız olamaz.
– Bazen siyasi kalıpları kırıp 5-10 kişi bir araya gelip bir şey söylemeli Türkiye adına. Yerel yöneticinin vicdanı başkadır. Her yere girebilir, herkesim ondan çözüm bekler. Ülkenin birçok kronik sorununa çözüm olabiliriz.

Bu haber toplam 3389 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim