• BIST 9079.97
  • Altın 2323.963
  • Dolar 32.3643
  • Euro 34.9402
  • İstanbul 16 °C
  • Ankara 13 °C

Karşıyaka tramvay hattında yine güzergah revizyonu yapıldı

Karşıyaka tramvay hattında yine güzergah revizyonu yapıldı
Karşıyaka tramvay hattında yine güzergah revizyonu yapıldı :Konak ve Karşıyaka tramvay projelerinde baş döndüren değişikliklerin sonu bir türlü gelmiyor.

İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin, milyonlarca liraya ihale ettiği Karşıyaka ve Konak tramvay projelerinde revizyonlar bitmiyor. Son olarak Konak tramvayının Çankaya geçişinde hattı, Gazi Bulvarı’nın orta şeridindeki yeşil alana kaydırarak asırlık çınar ağaçlarını yok olma tehlikesi ile karşı karşıya bırakan İzmir Büyükşehir Belediyesi’nin Karşıyaka tramvayında da sessiz sedasız değişikliğe gittiği ortaya çıktı. İzmir Büyükşehir Belediyesi, Şubat 2014’teki ihaleye göre Karşıyaka tramvayının sahil kesiminden geçen bölümünün geliş-gidiş, çift hat olarak Yalı Caddesi’nin deniz tarafında kalan yeşil alandan geçmesini öngördü. Sahildeki asırlık palmiyelerin taşınması gündeme gelince Karşıyakalılar kentle özdeşleşen palmiyelerin taşınacak olmasına tepki gösterdi. Bunun üzerine geri adım atılarak projede küçük değişiklikler yapıldı. Bu kapsamda ilk ray döşeme çalışması Şubat 2015’te Mavişehir Cahar Dudayev Bulvarı üzerinde düzenlenen törenle başladı. Bu arada Büyükşehir Belediyesi yaklaşık 5 ay önce sesiz sedasız tramvay güzergahında revizyon yaparak Göztepe Mustafa Kemal Sahil Bulvarı’nda olduğu gibi tramvay hattını Yalı Caddesinin kara ve deniz tarafı olmak üzere ikiye ayırdı.

YALI CADDESİ’NE TEK HAT
Cahar Dudayev Bulvarı’ndan gelen hat, Selçuk Yaşar Sokağı izleyerek Şehit Cengiz Topel Caddesi’ne, oradan da Bostanlı Deresi’ne paralel olarak giden eski Tansaş’ın bulunduğu 2018 sokağın Yalı Caddesi ile kesiştiği noktaya kadar geliş gidiş çift hat olarak döşendi. Yaklaşık 5 ay önce yapılan revizyon sonrası tramvay hattı Yalı Caddesi’nin Bostanlı’dan Karşıyaka yönüne giden bölümünde teke düştü. Halen devam eden imalat çalışmaları sırasında caddenin bir şeridi kazılarak raylar döşendi. Ray döşeme çalışmaları büyük ölçüde tamamlanma aşamasına gelirken büyükşehir belediyesi yeni bir revizyon için çalışma başlattı. Raylı Sistemlerden Sorumlu Genel Sekreter Yardımcısı Buğra Gökçe başkanlığındaki ekip bu sefer de Yalı Caddesi’nin kara tarafına aldıkları hattı tekrar deniz tarafına, yeşil alana kaydırmak için harekete geçti. Durum böyle olunca tek hat döşeme çalışmaları sırasında kazılan yalı caddesinin deniz tarafının tekrar kazılması gündeme geldi.

BAŞ DÖNDÜREN TRAFİK
Son 6 ay içinde yapılan iki değişiklikle birlikte Konak ve Karşıyaka tramvaylarında yapılan revizyonların sayısı da 11’e ulaşmış oldu. Son anda bir değişiklik daha olmazsa Büyükşehir Belediyesi, Karşıyaka Yalı Caddesi’nde inşa edilen tek hattın yanına önümüzdeki günlerde ikinci hattı döşemek için çalışma başlatacak. Dolayısıyla aynı yer ikinci kez kazılmak zorunda kalınacak. Bu da zaten daha önce inşa edilen tramvay hattı nedeniyle sıkışan araç trafiğini daha da içinde çıkılmaz bir hale sokacak. En son yapılan değişiklikten Karşıyaka Sahilindeki yeşil doku da nasibini alacak. Tescilli ve koruma altında olduğu için palmiyelere dokunulamadığından, çok sayıda ağaç köklenecek. Bu da Karşıyaka Sahilinin yeşil dokusunu büyük ölçüde yok edecek. İzmir Büyükşehir Belediyesi, kent içi toplu ulaşım sorununu çözmek amacıyla Şubat 2014’te Konak ve Karşıyaka Tramvay Projeleri’nin ihalesini gerçekleştirmiş, ihaleyi 182 milyon 144 bin 261 lira + 69 milyon 153 bin 255 euroya Gülermak AŞ kazanmıştı. Temmuz 2014’te yüklenici firma ile sözleşme imzalanıp yer teslimi yapılmış, ancak daha sonra peş peşe yapılan ve adeta saç baş yoldurtan güzergah değişiklikleri bazı bürokratları da koltuğundan etmişti.

Bu haber toplam 1939 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim