• BIST 9878.09
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 20 °C
  • Ankara 26 °C

Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu hattı ÇED toplantısı olaylı başladı

Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu hattı ÇED toplantısı olaylı başladı
Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu hattı ÇED toplantısı olaylı başladı

Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu hattı ÇED toplantısı olaylı başladı : Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu hattı ÇED toplantısı olaylı başladı. Muhtarlar ve vatandaş güzergâha itiraz etti

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nın Adapazarı, İstanbul kuzey geçiş demiryolu projesinin ÇED toplantısı Leyla Atakan Kültür Merkezi’nde başladı. Ankara ve İstanbul’u en kısa güzergâhla birbirine bağlamayı amaçlayan Sincan- Çayırhan- İstanbul demiryolu projesinin Ankara- Kocaeli 1’inci kısım ve Sarıyer- Başakşehir 3’ncü kesim arasındaki, Kocaeli ve İstanbul illeri idari sınırları içerisinde planlanan hattı kapsayan projenin toplantısına demiryolunun geçecek olduğu köylerin ve mahallelerin muhtarlar ve vatandaşlar katıldı. Muhtarlar demiryolunun geçeceği güzergâhı dikkatle inceledi. Muhtarlar ve vatandaş toplantının hafta içi olması ve Kartepe’de olamaması nedeniyle Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü yetkililerine tepki gösterdi.

İTİRAZ ETTİLER

Proje sahibi MGS firmasının yetkililerinin sunum yaptığı sırada vatandaşlar ve muhtarlar güzergah konusunda itirazlarını belirtti. Vatandaşlar camilerin ve evlerin yıkılacağını söyleyerek köylerinden ve mahallelerinden demiryolu geçmesini istemediklerini söyledi. Vatandaş aynı zamanda projeye de itiraz ederek bu şekilde tasarlanan projede hızın kesilemeyeceği için potansiyel bir tehlike olduğunu da belirtti. Yetkililerin güzergah itirazlarına verdiği, “Devlet vatandaşı mağdur etmez” cevabına sinirlenen muhtarlar, “Gücünüz yetiyorsa fabrikaları yıkın. Neden demiryolunu fabrikaların arasından geçirerek bizim evlerimizi yıkıyorsunuz” dedi. Toplantıya katılan muhtarlar ÇED raporuna kesinlikle imza atmayacaklarını belirtti.

Bu haber toplam 2987 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim