• BIST 9693.46
  • Altın 2496.161
  • Dolar 32.4971
  • Euro 34.5977
  • İstanbul 14 °C
  • Ankara 9 °C

Londra’da 24 saatlik metro için geri sayım başladı

Londra’da 24 saatlik metro için geri sayım başladı
Uzun zamandır üzerinde projeler yürütülen ve merakla beklenen Londra için gece metrosu servisinin başlangıç tarihi belli oldu. Yeni belediye başkanı Sadiq Khan’ın da açıklamasıyla 24 saatlik metro servisi 19 Ağustos’ta başlayacak.

Londra’nın tarihinde bir ilk olacak uygulama, neredeyse 1 buçuk senedir erteleniyordu. Sadiq Khan’ın seçim kampanyasında önceliklerinden olan “Night tube” uygulamasına dair güncellemenin gelmesi de çok uzun sürmedi. Khan, geçtiğimiz gün yaptığı açıklamada Londra’nın 24 saatlik ekonomisi için büyük rol oynayacak gece metro seferlerinin 19 Ağustos’ta başlayacağını resmen duyurdu.

Londra Ulaşım Biriminden Mike Brown, “Özellikle saat 22.00’dan sonra neredeyse yarım milyon kişi metro kullanıyor. Bu yeni uygulama ile hem ulaşım özgürlüğü hem de Londra ekonomisi için büyük katkılar sağlanacak. Uygulama ile 10,000 kadar yeni iş pozisyonunun açılabileceğini ön görüyoruz” dedi.

Uygulamanın şimdilik Jubilee, Northern ve Piccadilly seferlerinde uygulanacağı ön görülüyor.

YER ALTI TRENLERİNDEN GÜZEL HABER, YER ÜSTÜ TRENLERİNDE 2 SENELİK DURDURMA

Londra metrosunda yer altı trenlerine dair alınan 23 saatlik servis haberi birçok Londra’lıyı sevindirse de, Londra Overground’dan (yer üstü trenleri) gelen habere göre yer üstü rotalarının büyük bir bölümünün 2 sene boyunca kapalı kalacağı haberi de gündeme düştü.

Metro.co.uk haberine göre, Gospel Oak’tan Barking’e kadar olan rotada 2018’e kadar büyük rötarlar ve hatta uzun süreli kapatılma durumları ile karşılaşabilinir. Önümüzdeki 4 Haziran – 26 Haziran arası kapalı kalacak South Tottenham ve Barking rotaları Eylül 26’dan itibaren Gospel Oak ve South Tottenham seferlerinin tamamen kapatılmasıyla Londra yer üstü trenleri ulaşımında büyük kısıtlamalara yol açacak. Londra Ulaşım’dan gelen habere göre, kapatılmalara alternatik olarak otobüs seferleri konulacak.

Bu haber toplam 3012 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim