• BIST 9915.62
  • Altın 2435.681
  • Dolar 32.5203
  • Euro 34.8906
  • İstanbul 18 °C
  • Ankara 22 °C

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’ne 879 Milyon TL

Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’ne 879 Milyon TL
İzmir ile Ankara arasını 13’ten 3.5 saate düşürecek Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nde ihaleyi Tekfen-Doğuş İnşaat ortaklığı kazandı. 879 milyon TL’lik ihale Afyonkarahisar-Uşak hattı altyapı inşaat işlerini kapsıyor.

İzmir ile Ankara arasını 13 saatten 3.5 saate düşürecek olan Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nde ihaleyi Tekfen İnşaat ve Doğuş İnşaat kazandı. Tekfen İnşaat-Doğuş İnşaat İş Ortaklığı, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi’nin Afyonkarahisar-Uşak kesimi ile Afyonkarahisar direkt geçişi altyapı inşaatı işleri ihalesini toplam 879 milyon TL bedelle aldı. Tekfen İnşaat’ın ana hissedarı Tekfen Holding tarafından Kamuyu Aydınlatma Platformu’na (KAP) yapılan açıklamaya göre, projenin tamamlanma süresi 36 ay olarak belirlendi. Açıklamaya göre, söz konusu iş ortaklığında Tekfen İnşaat ve Doğuş İnşaat’ın yüzde 50-50 ortaklığı bulunuyor.

8 SAATTE DOLAŞACAK

2016 başında dönemin Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Ankara-İzmir Hızlı Tren Projesi tamamlandığında bir kişinin İzmir, İstanbul ve Ankara’yı 8 saatte dolaşabileceğini belirtmişti. Yıldırım, Ankara-İzmir Yüksek Hızlı Tren Hattı Projesi’nin İstanbul-İzmir Otoyolu projesi kadar önemli bir proje olduğunu vurguladığı konuşmasında projeyi şöyle anlatmıştı: “İzmir ile Ankara arasını 13 saatten 3.5 saate düşürecek olan projeye Manisa’da girince bu süre daha da kısalacak. Güzergâh olarak Ankara’dan giriyor Polatlı’ya kadar İstanbul ve Konya hattını kullanıyor. Polatlı’dan ayrılıyor Afyon’a gidiyor. Bu kesimde çalışma yapılıyor. Projenin ikinci aşaması Afyon-Uşak kesimidir. Üçüncü aşaması da Uşak-Manisa ve İzmir’dir. Dolaysıyla bu kesimlerin ihaleleri de bu yıl başlamış olacak. Salihli, Turgutlu, Manisa ve İzmir’e tren inmiş olacak.”

BÜYÜK BİR PROJE

Manisa’dan yola çıkan birinin önce Ankara’ya gidip orada işini göreceğini, ardından da İstanbul’a geçebileceğini kaydeden Yıldırım, “İstanbul’da da işini görüp Manisa’ya, İzmir’e dönebilecek. Bütün bunlar 8 saat içerisinde mümkün hale gelecek. Gün tamamlanmadan 3 büyük şehrimizi dolaşmış olacak. Türkiye’nin nereden nereye geldiğini gösteren büyük bir projedir. Maliyetli bir projedir. Bunu yapacağız. Hızlı trende biraz işimiz var. Amacımız bu dönem içerisinde bitirmeye çalışmak” ifadelerini kullanmıştı.

Bu haber toplam 3986 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim