• BIST 9561.82
  • Altın 2480.673
  • Dolar 32.4889
  • Euro 34.5819
  • İstanbul 25 °C
  • Ankara 25 °C

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Keçiören Metro Hattı yıl sonunda hizmet verecek

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan: Keçiören Metro Hattı yıl sonunda hizmet verecek
Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Arslan, Ankaralıların yıllardır beklediği Keçiören Metro Hattı'nın, yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, Ankaralıların yıllardır beklediği Keçiören Metro Hattı'nın, yıl sonunda hizmete gireceğini bildirdi.

Bakan Arslan, Atatürk Kültür Merkezi ile Keçiören arasında yapımı devam eden 9,2 kilometrelik Keçiören Metrosu’yla ilgili açıklamalarda bulundu.

Bakan Arslan, Ankara’daki metro hatlarını tamamlanma işinin 2011 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığına bağlı Demiryollar Limanlar ve Hava Meydanları İnşaatı Genel Müdürlüğüne devredildiğini anımsatarak, "Genel Müdürlüğüm döneminde ilk adımını atmak Sayın Başbakanımız Binali Yıldırım’ın liderliğinde bize nasip olmuştu. Umuyoruz ki Keçiören hattını da tamamlamak yine bizlere nasip olacak” dedi. 

Projenin tamamlanıp hattın hizmete alınması için gerekli tedbirlerin gözden geçirildiğini belirten Arslan, hattın Keçiören'de Gazino istasyonundan başlayıp, Dutluk, Kuyubaşı, Mecidiye, Keçiören Belediyesi, Meteoroloji, Dışkapı, ASKİ, Atatürk Kültür Merkezi'ne ve burada mevcut metrolara bağlandığını ifade etti.

Bakan Arslan, hattın toplam uzunluğunun 9,2 kilometre olduğunu, hizmete girip tam kapasite çalıştığında Keçiören'den Ankara'nın merkezine günde 700-800 bin, saatte ise 50 bin yolcunun seyahat edebileceğini kaydetti.

"Sinyalizasyon sistemleri kuruluyor"

Keçiören Metro Hattında inşaat çalışmalarının yüzde 100’ünün tamamlandığını belirten Arslan, şunları kaydetti:

"Şu anda metroların birbiriyle uyum içinde çalışmasını sağlayacak sinyal sistemi ve elektro mekanik işlerini yapıyoruz. Sinyalizasyon sistem kurulumlarının yüzde 81’ini tamamladık. İnanıyorum ki bu yılın sonunda milyonlarca Ankaralının beklediği bu hattı hizmete alarak vatandaşımızın hayatını kolaylaştıracağız. Ankaralı hemşehrilerimizin şehir içi seyahatlerini eziyetten keyfe dönüştüreceğiz."

Bu haber toplam 3358 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim