• BIST 9714.66
  • Altın 2427.694
  • Dolar 32.5699
  • Euro 35.0032
  • İstanbul 23 °C
  • Ankara 27 °C

Kadir Topbaş: Dünyadaki en uzun raylı sistem İstanbul’da olacak

Kadir Topbaş: Dünyadaki en uzun raylı sistem İstanbul’da olacak
İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “2019 yılında 400 kilometre raylı yol yapacağız. Nihai olarak raylı sistem 999 kilometreye ulaşacak. Bu da dünyadaki en uzun raylı sistem olacak” dedi.

Başbakan Binali Yıldırım, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının temel atma törenine katıldı. Törene Başbakan Yıldırım’ın yanı sıra Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Ahmet Arslan, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Hayatı Yazıcı, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, İstanbul Valisi Vasip Şahin de katıldı. Program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Burada bir konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, “İstanbul emanet bir şehir. Bütün dünya kentleri ulaşımla mücadele etmekte. Biz de dünyadaki tüm gelişmeleri yakından takip ederek ciddi çalışmalar yaptık. Master planları hazırladık. Her yerde metro her yere metro. Yarım saat maksimum yürüme mesafesinde her yerde rahatlıkla erişim imkanı sağlanmış olacak. İstanbul’un ulaşımını İstanbul’a Bağcılar Kirazlı’da Bakırköy İDO istikametinde 9 istasyonlu metro hattının temelini atıyoruz” diye konuştu.

“METRO HATTI 9 KİLOMETRE UZUNLUĞUNDA, 9 İSTASYONDAN OLUŞACAK”

Başkan Kadir Topbaş, Türkiye’nin son yıllardaki kalkınmasına dikkat çekerek, “Maaş ödeyemeyen belediyeden bu noktaya gelen bir belediye var. Sayın Cumhurbaşkanımız hep bize şunu söyledi, ’Başarının temelinde 3 şey var. İnsan, para, zaman yönetimi’. Biz de ekibimizle birlikte bunu yapmaya çalışıyoruz” şeklinde konuştu.

Raylı sistemin daha da uzatılacağını ifade eden Kadir Topbaş, “2019 yılında 400 kilometre raylı yol yapacağız. Nihai olarak raylı sistem 999 kilometreye ulaşacak. Bu da dünyadaki en uzun raylı sistem olacak. Bu yıl yatırım bütçesinden ulaşıma 8 milyar civarında pay ayırdık” dedi.

Topbaş, Bakırköy-Bahçelievler-Kirazlı metro hattının 9 kilometre uzunluğunda ve 9 istasyondan oluşacağını sözlerine ekledi.

Bu haber toplam 3256 defa okunmuştur
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Bu habere henüz yorum eklenmemiştir.
Diğer Haberler
Tüm Hakları Saklıdır © 2005 Ulaşım Online | İzinsiz ve kaynak gösterilmeden yayınlanamaz.
Tel : 0212 293 75 48-32 | Faks : 0212 970 87 88 | Haber Scripti: CM Bilişim